Clusterul regional al lemnarilor ProWood, împreună cu organizatorii „Design week” (Săptămâna designului), ce va avea loc la începutul lunii noiembrie a.c. la Sfântu Gheorghe, au lansat un concurs pentru tinerii aflaţi la începutul carierei, cu scopul de a se face cunoscuţi şi de a-i ajuta să-şi pună în practică ideile.

Managerul clusterului, Bagoly Miklos, a declarat ieri că la concurs pot participa studenţi înscrişi la o instituţie de învăţământ superior cu profil de design din România, precum şi artişti aflaţi la început de carieră, care şi-au finalizat studiile într-o instituţie de învăţământ superior cu profil de design. Participanţii la concurs vor trebui să prezinte un proiect pentru realizarea unei piese de mobilier sau al unui obiect de uz personal fabricat din lemn, iar cele câştigătoare vor fi realizate cu sprijinul clusterului Pro Wood. Termenul limită pentru depunerea lucrărilor este 30 septembrie a.c.

Premiile vor fi decernate în cadrul „Săptămânii designului”, ce va avea loc în perioada 2-8 noiembrie a.c, la Sfântu Gheorghe.

Preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici (UAP)-Filiala Sfântu Gheorghe, Damokos Csaba, a precizat că tema evenimentului este „Tradiţie şi inovaţie”, iar scopul este de a prezenta design-ul contemporan publicului local, dar şi de a crea un spaţiu de întâlnire pentru designeri din România şi Ungaria, prin intermediul unor expoziţii, mese rotunde, prezentări, workshopuri, parade de modă etc.

„Design week” este organizat de UAP Sfântu Gheorghe, în parteneriat cu Design Terminal din Budapesta, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, Consiliul Judeţean Covasna şi Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti.

„În luna octombrie, vom prezenta strategia culturală a municipiului şi strategia de dezvoltare a oraşului până în 2021 şi acest eveniment se integrează în viziunea noastră despre oraşul nostru şi regiunea noastră, în sensul în care dorim să îmbinăm tradiţia şi inovaţia, pentru că tradiţii avem şi suntem mândri de acestea, dar avem nevoie de inovare pentru a putea fi „vândute” în secolul XXI (…) Dorim ca Sfântu Gheorghe să apară pe cât mai multe hărţi când vorbim de industrie creativă şi inovare şi prin aceste iniţiative vrem să creăm locuri de muncă (…) cu valoare adaugată”, a declarat primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, în cadrul unei conferinţe de presă.

. . Oana Mălina Negrea/AGERPRES

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail