. . Chiar dacă pare că săpăturile din oraş nu se vor mai termina niciodată, primarul municipiului Sfântu Gheorghe a spus că în decembrie totul se va opri.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută ieri alături de administratorul public al oraşului şi de directorul firmei contractate, primarul oraşului, Antal Arpad, a declarat că în momentul de faţă lucrările la cel mai important proiect contractat şi demarat în oraş – Piaţa Libertăţii – sunt în grafic, cu certitudinea că acestea vor fi finalizate până în data de 20 decembrie.

Potrivit celor declarate, de săptămâna viitoare elementele decorative şi mobilierul urban vor fi aduse şi montate în piaţă, pentru ca aceasta să capete o imagine  mai prietenoasă.

„Putem spune că suntem în grafic în ceea ce priveşte lucrările în piaţă. Săptămâna viitoare  încep să sosească şi elementele de mobilier urban, aşadar, de săptămâna viitoare se vor monta lămpile de iluminat în această piaţă. Acum poate să pară un pic monotonă, însă, în momentul în care mobilierul urban va ajunge, locul va arăta mult mai prietenos”, a arătat Antal Arpad.

Planul constructorului este de a termina lucrările la platforma din faţa Galeriei de Artă, finalizată în proporţie de 50-55%, pentru a se putea amenaja porţiunea de drum din faţa teatrului, iar ulterior  porţiunea dintre Primărie şi Hotelul Bodoc.

„La începutul lui octombrie vom închide (n.red.- porţiunea din faţa teatrului). Vom încerca să decalăm acest termen până în momentul când  nu se mai poate lucra, probabil la începutul lunii octombrie. În acelaşi timp, circulaţia de tip nou  se va putea desfăşura pe noile trasee gândite, studiate şi puse şi pe hârtie de către specialişti pe străzile  Gabor Aron, Miko Imre, Libertăţii, Kos Karoly. Acest studiu pe care l-am comandat şi îl avem la îndemână  vorbeşte, în principiu, despre faptul că circulaţia din zona centrală nu va fi perturbată în mod evident, ireparabil şi necontrolabil, chiar dacă această porţiune pe care noi o consideram foarte importantă se închide şi iese din calcul, ci totul se va putea desfăşura pe nişte trasee noi, după calculele şi studiile specialiştilor”, a explicat Csimbalos Csaba, administratorul public al municipiului.

Luni părinţii îşi pot conduce copiii la şcoală cu maşina

Speriaţi la gândul că luni nu vor avea cum să îşi ducă copiii în prima zi de grădiniţă sau de şcoală, părinţii pot răsufla liniştiţi, deoarece principalele artere de circulaţie vor fi deschise. Cu această ocazie primarul Antal Arpad a dorit să le mulţumească locuitorilor pentru răbdarea şi înţelegerea de care au dat dovadă pe parcursul acestui proces îndelungat de reîmprospătare a oraşului.

„În ceea ce priveşte circulaţia şi celelalte străzi, aşa cum am promis, până luni, când începe şcoala, strada Spitalului, strada Gabor Aron şi strada Kossuth Lajos vor fi deschise. Vor mai fi lucrări în fiecare stradă, deci nu vor fi finalizate 100%, dar vor fi deschise circulaţiei şi copiii şi părinţii vor putea circula mai relaxat. Pentru mine, această răbdare a cetăţenilor, în această perioadă extraordinar de grea, a fost o experienţă extraordinară. Este un semn că oamenii, chiar dacă au fost supăraţi – şi pe bună dreptate, pentru că şi eu am fost supărat – au înţeles necesitatea acestei lucrări, care, în curând va fi finalizată”, a spus Antal Arpad.

Conform celor spuse de administratorul public, Czimbalmos Csaba „ amenajarea acestei pieţe pietonale  constituie parte a unui proiect de dezvoltare urbană finanţat din bani europeni. Acest proiect integrat a însemnat reabilitări de străzi, de unităţi sociale şi de educaţie, amenajări exterioare şi alte investiţii care se integrează într-un tot (muzeul cinegetic, cantina socială, creşa din strada  Kos Karoly, parcul din spatele Bibliotecii judeţene şi alte străzi) care încearcă să dea viaţă acestui oraş”.

Maricela Dan

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail