Producători, distribuitori, comercianți de ciocolată și dulciuri, din zonă, au anunțat participarea la Festivalul ciocolatei „Chocofest”, astfel că peste 80% dintre locurile destinate expozanților au fost deja ocupate, au transmis, ieri, reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie (CCI) Covasna.

Festivalul, aflat la cea de-a doua ediție, se va desfășura în perioada 18 – 20 septembrie (a.c.), în grădina Restaurantului Best Western Hotel „Park” din Sfântu Gheorghe, în organizarea Camerei de Comerț și Industrie (CCI) Covasna.

Preşedintele CCI Covasna, ec. Edler András György, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că peste 80% dintre locurile destinate expozanților au fost deja ocupate: „Mai mult de 80% dintre locurile destinate  expozanților au fost deja valorificate (…), ceea ce înseamnă că va fi viață acolo. Din totalul de 32 de locuri, aproximativ 26 sunt ocupate. Sunt, mai mult, firme din regiune (…). La festival va putea fi găsită nu numai ciocolată, ci vor fi dulciuri, va fi kurtoskalacs – care reprezintă simbolul zonei, credem noi – dar va fi și ciocolată de casă (…)”, a spus președintele CCI Covasna.

. .

Acesta a spus că programul festivalului va cuprinde și diverse activități pentru copii, spectacole, dar și concursuri: „Am decis să organizăm un eveniment low-cost (n.r.- cu buget redus) faţă de prima ediţie, când am investit foarte mulţi bani în formaţii, invitaţi etc, și anul acesta am încercat o altă variantă. Se pare că va fi un eveniment frumos (…). Va fi amenajat și un loc de distracții pentru copii (…). Vor fi concursuri – un concurs de făcut ciocolată de casă și un concurs de desen pentru copii, vor fi și spectacole (…)”, a declarat preşedintele CCI Covasna, ec. Edler András György. Potrivit acestuia, festivalul se înscrie în cadrul acelor evenimente prin care se dorește să se vină în sprijinul antreprenorilor locali, dându-le posibilitatea să își prezinte produsele, serviciile, și prin care se dorește, totodată, promovarea acestei zone.

Prima ediție a evenimentului a avut loc în anul 2013, în curtea Muzeului Naţional Secuiesc din Sfântu Gheorghe, și a adus laolaltă aproximativ 30 de producători și distribuitori de ciocolată și dulciuri, din țară, dar și din Ungaria.

Informații suplimentare despre ediția actuală pot fi aflate accesând site-ul Camerei de Comerț și Industrie (CCI) Covasna, www.ccicov.com.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail