. . În această perioadă se derulează activități cuprinse în cadrul etapei a III-a de admitere în învățământul liceal, dar și în cadrul etapei a III-a de admitere în învățământul profesional de stat cu durata de trei ani. În data de 3 septembrie are loc ședința publică de repartizare a candidaților.

Conform metodologiei de organizare și desfășurare a admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2015- 2016, în perioada 1-4 septembrie se va desfășura etapa a III-a a admiterii în clasa a IX-a liceală, au transmis reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Covasna. Potrivit aceleiași surse, la etapa a III-a a admiterii în învățământul liceal, pentru anul școlar 2015 – 2016, pot participa: elevii claselor a VIII-a, care au promovat examenul de corigență din luna august 2015; elevii claselor a VIII-a, cu situația neîncheiată, care și-au încheiat situația școlară în luna august 2015; absolvenții de clasa a VIII-a care, din diferite motive, nu au participat la primele două etape ale admiterii; absolvenții clasei a VIII-a care nu s-au înscris la unitățile școlare la care au fost repartizați și care nu s-au adresat Comisiei Județene de Admitere în perioada 27 – 30 iulie 2015; elevii declarați repetenți în clasa a IX-a, care nu doresc să se reînscrie la specializarea pe care au urmat-o anterior.

În ceea ce privește admiterea în învățământul profesional de stat, reprezentanții ISJ Covasna, precizează, printr-o adresă postată pe site-ul instituției, că repartizarea absolvenților clasei a VIII-a care nu au participat la nicio repartizare sau nu au fost repartizați în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care și-au încheiat situația școlară ulterior etapelor anterioare, va fi realizată de către Comisia Județeană de Admitere. Conform aceleiași adrese, ”unitățile școare care au organizat preselecție și mai au locuri libere în urma preselecției, de comun acord cu partenerii de practică, pot decide și comunica în scris Comisiei de admitere județene, până la data de 2 septembrie (n.r. – astăzi), dacă și în ce condiții sunt de acord cu repartizarea  de către comisia județeană a unor candidați pe locurile libere”.

Situația locurilor libere după cele două etape ale admiterii, atât la învățământul liceal, cât și la învățământul profesional, poate fi consultată pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean, www.isj.educv.ro.

În data de 3 septembrie (a.c.), ora 10.00, la Palatul Copiilor din Sfântu Gheorghe va avea loc ședința publică de repartizare a candidaților, au transmis reprezentanții ISJ Covasna. La această ședință vor participa: elevii aflați în una dintre situațiile prezentate mai sus, însoțiți de către un părinte, sau tutore legal, având asupra lor dosarul de înscriere; și directorii acelor licee în cazul cărora există clase a IX-a realizate sub efectiv în primele două etape ale admiterii.

Elevi care nu s-au înscris nicăieri

Referindu-se la admitere, inspectorul școlar general al ISJ Covasna, prof. Kiss Imre a declarat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, că au fost identificați peste 70 de elevi din județ, care au promovat examenul de corigență și care încă nu s-au înscris nicăieri, deși mai sunt locuri disponibile, atât la învățământul liceal, cât și la învățământul profesional.

„Noi am mai identificat 72  de elevi, din județ, care au promovat examenul de corigență și care, până astăzi, nu s-au înscris nicăieri. La școala profesională, deja etapa a II-a a fost finalizată, deci urmează ca dintre cei 72 de elevi, să vedem câți vor fi prezenți pe data de 3 septembrie (n.r. – la ședința publică de repartizare) și câți se vor înscrie, iar pe ceilalți, pe care nu îi regăsim acolo (…), trebuie să îi depistăm (…), pentru a vedea motivul pentru care  nu vor să vină la școală,  astfel încât din promoția de anul acesta, cât mai mulți să fie regăsiți în școli, ori la liceu, ori la profesională”, a spus inspectorul școlar general al ISJ Covasna, Kiss Imre.

Informații suplimentare pot fi aflate accesând site-ul ISJ Covasna, www.isj.educv.ro (secțiunea ”evenimente” – ”înscrieri”).

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail