În perioada 01-11 septembrie 2015 se vor desfăşura activităţile de formare a cadrelor didactice care vor preda la clasa pregătitoare în anul şcolar 2015-2016.

Aproximativ 100 de cadre didactice din județ vor participa, în această perioadă, la activitatea de formare  intitulată „Abilitare curriculară pentru clasa pregătitoare” , derulată de Casa Corpului Didactic (CCD) „Csutak Vilmos” Covasna.

Potrivit informațiilor oferite de directorul CCD Covasna, prof. Botos Erzsébet Erika, activitatea cuprinde 16 ore de formare obligatorie pentru cadrele didactice care vor preda la clasa pregătitoare în anul școlar 2015-2016 și nu au mai beneficiat de astfel de cursuri în anii anteriori. Conform aceleiași surse, în județ vor fi cinci grupe: G1 și G2 – pentru linia română și G3- G5 pentru linia maghiară.

. .

Astfel, activitatea pentru grupa 1, va avea loc la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe în zilele de 7 și 8 septembrie 2015, la ora 09.00, iar activitatea pentru grupa 2, se  va desfășura săptămâna aceasta, la Școala Gimnazială ”Mihail Sadoveanu” din Întorsura Buzăului, în 2 și 4 septembrie (a.c.), la ora 09.00.

Pentru grupa 3, activitatea se va desfășura la Școala Gimnazială „Petofi Sandor” din Târgu Secuiesc; pentru grupa 4, la Liceul Teoretic „Mikes Kelemen” din Sfântu Gheorghe, iar pentru grupa 5, la sediul Casei Corpului Didactic „Csutak Vilmos” Covasna, pentru toate aceste grupe programul de formare desfășurându-se în zilele de 8 și 9 septembrie (a.c.), de la ora 09.00.

Potrivit directorului CCD Covasna, prof. Botos Erzsébet Erika, tematica activității de formare va cuprinde: programele școlare la clasa pregătitoare, predare integrată, formare de competențe de bază, metode specifice de lucru, comunicarea profesor – elevi, activitatea cu părinții.

Conform aceleiași surse, graficul privind activitățile de formare și lista cadrelor didactice participante se vor putea consulta accesând site-ul CCD Covasna, www.ccdcovasna.ro, la secțiunea „Noutăți”.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail