Echipe de bucătari amatori din ţară, dar şi străinătate și-au anunțat participarea la „Festivalul preparatelor la ceaun” ce va avea loc la sfârşitul săptămânii, la Covasna.

Festivalul, aflat la a VIII-a ediție, se va desfășura sâmbătă, 5 septembrie (a.c.) în cadrul Zilelor orașului Covasna, printre organizatori numărându-se Asociația Întreprinderilor Mici și Mijlocii din județul Covasna (ASIMCOV), Consiliul Județean Covasna, Primăria Covasna, Ordinul Cavaleresc Gastronomic „Transylvania” și Asociaţia Unităţilor Hoteliere şi Restaurante Sfântu Gheorghe (SVESZ).

Directorul executiv al ASIMCOV, Vajda Lajos, a declarat ieri că la eveniment au anunțat participarea 12 echipe: „Până în momentul de față, s-au înscris 12 echipe, din zonă, dar și din orașele înfrățite din Ungaria. Contăm, în total, pe aproximativ 15 – 20 de echipe”, a menționat directorul executiv al ASIMCOV.

Înscrierile au intrat pe ultima sută de metri. Cei care doresc să participe la eveniment ca și concurenți, pot să formeze o echipă formată din maxim patru persoane și să se înscrie până vineri, 4 septembrie (a.c.), după-amiază, a menționat directorul Vajda Lajos.

Echipele, formate din maxim patru persoane, vor trebui să pregătească un meniu pentru aproximativ 30 de persoane compus din mâncăruri la ceaun. Gustul preparatelor va fi foarte important, însă va conta şi dacă vor fi folosite produse tradiţionale, a precizat directorul executiv al ASIMCOV, Vajda Lajos. Taxa de înscriere la eveniment este una simbolică și constã în câte o sticlã de vin alb şi roşu.

Directorul Vajda Lajos a amintit că sâmbătă, 29 august (a.c.), la Târgu Secuiesc s-a desfășurat „Festivalul cartofului”, eveniment la care au participat 16 de echipe, din țară și din Ungaria. Anul acesta, pe primul loc s-au clasat trei echipe: o echipă din Ungaria – care a primit și trofeul festivalului (trofeu transmisibil, ce va trebui adus înapoi anul viitor), o echipă din Focșani și o echipă formată din reprezentanții Asociației Întreprinzătorilor din județul Harghita.

. .

Directorul Vajda Lajos a declarat că aceste festivaluri au ca scop promovarea gastronomiei locale și a turismului.

În luna octombrie, la Sfântu Gheorghe va avea loc o nouă ediție a festivalului – concurs „Parada cârnaților” și a ”Festivalului verzei”.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail