Elevii cu posibilități materiale reduse ar putea beneficia și anul acesta de sprijinul financiar acordat în cadrul Programului național pentru protecție socială – „Bani de liceu”. Cererile pentru acest program se depun începând cu data de 15 septembrie (a.c.).

Ministerul Educației și Cercetării Științifice (MECȘ) a transmis recent, printr-o adresă, că va continua derularea Programului național pentru protecție socială – „Bani de liceu”, în anul școlar 2015-2016, conform legislației în vigoare.

Conform Hotărârii Guvernului (HG) nr. 1488/ 2004, privind aprobarea criteriilor și a cuantumului sprijinului financiar ce se acordă elevilor în cadrul programului național de protecție socială „Bani de liceu”, beneficiari ai acestui program sunt elevii care urmează cursuri de zi și se află în întreținerea familiilor al căror venit lunar brut – pe membru de familie – realizat în ultimele trei luni anterioare depunerii cererii este de maximum 150 de lei, precum și elevii care beneficiază de o măsură de protecție ori aflați sub tutelă sau curatelă, în cazul respectării condiției de venit.

. .

Sprijinul financiar se acordă pe bază de cerere, formulată de elev, cu autorizarea reprezentantului legal, înregistrată în perioada 15 septembrie – 1 octombrie (a.c.),  la unitatea de învățământ la care elevul este înscris. Cererea va fi însoțită o serie de documente (printre care și de actele doveditoare privind venitul brut lunar pe membru de familie).

Conform calendarului, depunerea cererilor pentru programul național de protecție socială „Bani de liceu” se face în perioada 15 septembrie – 1 octombrie (a.c.), iar efectuarea anchetelor sociale și evaluarea de către comisii a eligibilității cererilor depuse este programată în perioada 1 -23 octombrie (a.c.). În perioada 1 octombrie – 27 octombrie (a.c.) este programată centralizarea cererilor, prin intermediul portalului dedicat, iar afișarea listei beneficiarilor, pe internet, este programată în data de 28 octombrie, contestațiile urmând a fi depuse în perioada 28 octombrie -2 noiembrie. Rezolvarea contestațiilor este programată în perioada 2 – 6 noiembrie.

Informații suplimentare privind criteriile de eligibilitate, actele necesare la dosar și detalii pot fi obținute accesând site-ul MECȘ, www.edu.ro- secțiunea „învățământ preuniversitar”- „Programe sociale”- „Bani de liceu”, sau link-ul: http://www.edu.ro/index.php/articles/c341/.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail