La Întorsura Buzăului, pregătirile pentru Zilele orașului sunt în plină desfășurare. În cadrul ediției de anul acesta a evenimentului  ce debutează săptămâna viitoare, va avea loc și ediția cu numărul 43 a Festivalului de folclor „Ciobănașul”.

Ediția de anul acesta a Zilelor Întorsurii Buzăului organizate de Primăria Întorsurii Buzăului, Casa de Cultură a orașului şi Asociaţia „Cununa Carpaţilor”, se desfășoară săptămâna viitoare.

Directorul Casei de Cultură, Costică Oltean, a declarat ieri că pregătirile pentru eveniment sunt în toi și că în cadrul Zilelor Întorsura Buzăului va avea loc, anul acesta, și Festivalul de muzică ușoară – <<Împreună, formații pentru viitor>>, ajuns la cea de-a VII-a ediție, organizat de Clubul Copiilor din Întorsura Buzăului: „Acum suntem în febra ultimelor pregătiri. Anul acesta, pentru prima dată în cadrul Zilelor Întorsura Buzăului, va fi organizat festivalul de muzică ușoară intitulat <<Împreună, formații pentru viitor>>, al Clubului Copiilor (…). Am decis să organizăm acest festival, împreună. Astfel, în cadrul Zilelor orașului Întorsura Buzăului, în data de 1 septembrie, marți, debutează festivalul <<Împreună, formații pentru viitor>>, ce se va finaliza vineri seara”, a spus directorul Casei de Cultură a Întorsurii Buzăului, Costică Oltean.

Sâmbătă, 5 septembrie, va fi „Ziua Tineretului”, a precizat directorul Casei de Cultură, iar ziua de duminică, 6 septembrie, va fi dedicată Festivalului de folclor „Ciobănașul”.

„Sâmbătă seara vom organiza Ziua Tineretului – și vom aduce formații de muzică ușoară, iar duminică va avea loc cea de-a 43-a ediție a Festivalului Ciobănașul”,  a declarat directorul Casei de Cultură, Costică Oltean.

. .

Ediția cu numărul 43 a Festivalului ”Ciobănașul”

Festivalul care își propune păstrarea și promovarea tradițiilor românești prin oriceiuri populare, cântec și joc popular,  a fost inițiat în urmă cu 43 de ani, sub forma unei serbări câmpenești. „Ciobănașul” întorsurean a evoluat în timp, devenind un eveniment național și chiar internațional, deoarece,  cândva, pe scena festivalului urcau și invitați din străinătate, a amintit directorul Casei de Cultură din Întorsura Buzăului: „Festivalul a luat ființă cu 43 de ani în urmă, când, în aceeași locație a avut loc o serbare câmpenească, care, sigur, a evoluat în timp și s-a ajuns chiar la un festival național și cândva chiar internațional (….), însă care acum este din nou la nivel național, aducând pe scenă formații din România, ansambluri profesioniste,  soliști consacrați. Reușim să aducem, la ora de vârf a Festivalului Ciobănașul, aproximativ 6.000-7.000 de spectatori”, a spus directorul Casei de Cultură.

Acesta a precizat că anul acesta, la Festival vor participa formații din județ și din zonă.  Pe scenă vor urca aproximativ 280 de artiști, capete de afiș fiind Steliana Sima, Silvana Riciu și Aurelian Preda: „Anul acesta, la Festivalul <<Ciobănașul>> vor veni formații din județ, din Zona Buzaielor, dar și din județele limitrofe: – din Buzău, din Harghita, Brașov, Prahova. În total, pe scenă, vor fi aduși aproximativ 280 de artiști – dansatori, orchestră, soliști vocali. Capete de afiș sunt Steliana Sima, Silvana Riciu și Aurelian Preda”, a spus directorul Casei de Cultură, Costică Oltean

Programul evenimentului va fi prezentat într-un număr viitor al ziarului „Mesagerul de Covasna”.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail