. . Palatul Copiilor Sf. Gheorghe, Clubul Copiilor Întorsura Buzăului și Școala Gimnazială Barcani au participat la un prestigios concurs național cu probe cu specific marinăresc-Navo Pontica 2015, inclus în CAEN, care a fost organizat de Școala Gimnazială „Tudor Arghezii” din  Năvodari.

Potrivit directorului  Palatului Copiilor Sf. Gheorghe, Kerekes Jeno, concursul de la malul Mării Negre a reprezentat, de fapt, finalizarea  a patru concursuri naționale  organizate  începând de la munte,  cu  „Trofeul Cheile Vălișoarei” al Clubului Copiilor Aiud, continuând  prin dealuri  cu „Pui de brad” organizat de Clubul Copiilor Întorsura Buzăului, dar și pe Dunăre- cu „Danubius” al Palatului Copiilor  Brăila- și pe Marea Neagră  cu „Navo Pontica” organizat de Școala Gimnazială „Tudor Arghezi” din  Năvodari, până…spre Soare răsare.

„A fost o experiență și un concurs reușit cu multe probe cu  specific marinăresc,  în care copiii noștri au ținut pasul cu celelate 15 echipe din Romănia. Parcurgând probele  specifice „Navo Pontica” cum ar fi  gastronomia, creativitatea, orientarea  turistică și astronomia, noduri marinărești, parcurs aplicativ, pescuit sportiv, tir, înot conta timp, ștafetă înot, copiii  Clubului Copiilor Întorsura Buzăului și ai Palatului Copiilor Sf. Gheorghe au ocupat primele două locuri, în timp ce Școala Gimnazială Barcani a obținut mențiune.

A fost un concurs foarte reușit, o activitate extrașcolară de care copiii au nevoie, un concurs complex. Am petrecut 4 zile la mare prin activități specifice Palatelor și Cluburilor Copiilor, dar și școlilor,  activități nonformale care, pe lângă cele formale, dau sarea și piperul învățământului românesc” , a conchis  directorul  Palatului Copiilor Sf. Gheorghe, Kerekes Jeno.

M.D.C.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail