Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului Covasna a sesizat Serviciul de Metrologie Legală şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie, după ce a descoperit, la mai mulţi agenţi economici, cântare neautorizate cumpărate de pe internet.

Comisarul şef-adjunct, Mircea Diacon, a precizat, ieri, că în urma unui control tematic efectuat în satul Oituz, la mai mulţi producători de produse de panificaţie au fost găsite cântare electronice achiziţionate pe internet, care nu au serie, deci nu pot fi verificate metrologic. De asemenea, s-au găsit documente falsificate, care atestau verificarea metrologică a acestor cântare.

„Din declaraţia unui operator economic reiese că o firmă din municipiul Miercurea Ciuc, judeţul Harghita, comercializează aceste cântare, pentru care nu se emit facturi sau chitanţe, iar pentru aşa-zisa verificare metrologică anuală această firmă a încasat între 60 şi 95 lei, pentru care bineînţeles nu se emit facturi sau chitanţe. Au fost sesizate, pentru a cerceta aceste aspecte, Serviciul de Metrologie Legală Covasna şi Inspectoratul de Poliţie (…) Atragem atenţia operatorilor economici să fie atenţi la cumpărarea cântarelor, mai ales la ofertele de pe internet unde sunt preţuri mai reduse şi să solicite întotdeauna chitanţa şi factura”, a precizat Mircea Diacon.

Conducerea Protecţiei Consumatorului a subliniat că pentru cântarele noi verificarea metrologică este valabilă un an, după care trebuie reînnoită anual de către firme autorizate. Folosirea unui cântar neverificat metrologic sau cu data verificării metrologice depăşite constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 2000-10000 lei.
. .

Oana Mălina Negrea/ AGERPRES

 www.agerpres.ro

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail