. . Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică în Regiunea Centru au crescut în iunie faţă de luna mai cu 6,3%, iar înnoptările cu 9,4%, vizitatorii preferând judeţele Braşov şi Mureş, potrivit unui raport transmis ieri AGERPRES de către Direcţia Regională de Statistică (DRS) Alba.

Astfel, conform DRS Alba, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică din Regiunea Centru în iunie au fost de 204.149, reprezentând 21,5% din numărul sosirilor înregistrate la nivel naţional, în creştere cu 6,3% faţă de luna anterioară.

Aproape 63% dintre turişti au optat pentru cazarea în hoteluri, acestea fiind urmate în topul preferinţelor de pensiuni turistice,14,3%, şi pensiuni agroturistice, 9,9%.

Cele mai multe sosiri au fost în judeţul Braşov, 40,1%, urmat de Mureş, cu 21,4%, iar cele mai puţine în Covasna, respectiv 4,6%.

Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică în iunie au însumat 445.821, reprezentând 19,2% din totalul la nivel naţional, în creştere cu 9,4% faţă de luna mai.

Pe primul loc se situează judeţul Braşov, cu 36,6% din numărul total de înnoptări, urmat de Mureş, cu 20,7%, cele mai puţine fiind înregistrate în judeţul Alba, doar 6,7%.

Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare din Regiunea Centru a fost în iunie de 25,9% pe total structuri de cazare turistică, peste nivelul din aceeaşi lună a anului precedent, când a fost 24,2%, şi sub nivelul calculat pe ţară, de 29,0%.

Judeţul Covasna a avut cel mai mare grad de ocupare, respectiv 43,7%, la polul opus situându-se judeţul Braşov, cu 20,2%.

Durata medie a sejurului în iunie a fost de 2,2 zile, identică cu cea înregistrată în luna corespunzătoare din 2014. Pe judeţe, cea mai mare durată a sejurului se înregistrează în Covasna, 6,3 zile, iar cea mai mică în judeţul Sibiu,1,7 zile.

În iunie 2015, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, în Regiunea Centru sosirile în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au înregistrat o creştere cu 17,5%, iar înnoptările o creştere cu 16,3% .

AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail