9 candidați au obţinut calificativ de utilizator de nivel mediu, 17 candidați au obținut calificativ de nivel avansat și 18 – calificativ de nivel experimentat, la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, din cadrul sesiunii a II-a a examenului de  bacalaureat, arată datele Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Covasna.

În perioada 17-18 august (a.c.), s-a desfășurat proba (B) – de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, din cadrul examenului de bacalaureat – sesiunea august- septembrie 2015.

Potrivit unui comunicat de presă postat ieri pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Covasna, www.isj.educv.ro, pentru susținerea acestei probe s-au înscris 48 de candidați, din care patru nu s-au prezentat. ”Din numărul celor care au susținut proba, 9 elevi au obținut nivelul de competență mediu, 17 elevi – avansat, respectiv 18 elevi – experimentat”, se arată în comunicatul de presă.

 Conform aceleiași surse, nu au fost eliminați elevi; proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă s-a desfășurat normal, fără incidente.

În perioada 18-19 august s-a desfășurat, conform calendarului aprobat de Ministerul Educației și Cercetării Științifice – proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C, iar în perioada 20 – 21 august este programată proba de evaluare a competenţelor digitale (proba D).

. .

Vom reveni cu informații.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail