Rutierul Alexandr Kuchynski, de la Minsk Cycling Club, a câştigat etapa inaugurală a „Turului Ciclist al Ţinutului Secuiesc”, pe locul secund situându-se românul Andrei Nechita (Tuşnad Cycling Team), iar poziţia a treia a fost ocupată de bulgarul Georgi Petrov Georgiev (Brisaspor), câştigător al Turului în 2013.

. .
Startul cursei s-a dat ieri  din centrul municipiul Miercurea Ciuc, iar cicliştii au parcurs traseul Miercurea Ciuc – Sfântu Gheorghe – Covasna – Târgu Secuiesc – Miercurea Ciuc. În ciuda temperaturilor foarte ridicate, viteza medie a fost de peste 44 km/ora.

Cel mai bun ciclist român a fost desemnat Andrei Nechita de la Tuşnad Cycling Team, care a fost urmat de Serghei Ţvetcov şi Daniel Crista, care au pedalat pentru naţionala României.

Cel mai bun căţărător a fost desemnat Bazhkou Stanislau, de la Minsk Cycling Club, iar tricoul de cel mai bun ciclist U23 a fost primit de Zemlyakov Oleg, de la Vino4Ever, din Kazakstan.

În clasamentul general conduce Alexandr Kuchynski, de la Minsk Cycling Club, urmat de Janiaczyk Blazej(Kolss – BDC Team) şi Andrei Nechita, Tuşnad Cycling Team.

În clasamentul pe echipe, pe primul loc se află Minsk Cycling Club, urmată de Vino4Ever şi de Brisaspor.

Astăzi  cicliştii vor lua startul la ora 10,45 din municipiul Odorheiu Secuiesc şi vor urma ruta Corund – Gheorgheni – Pasul Liban – Brădeşti – Vlăhiţa – Miercurea Ciuc.

AGERPRES

 www.agerpres.ro

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail