Aproximativ 400 de persoane din judeţul Covasna s-au înscris în campania „Pedalează pentru un scop bun” programată pentru data de 5 iunie, la Târgu Secuiesc. Fondurile strânse în urma acțiunii cicliste vor fi utilizate pentru amenajarea unui teren de joacă. Cei care doresc să susțină această acțiune se mai pot înscrie până în data 29 mai (a.c.).

Campania, lansată de Fundația Comunitară Covasna (HKA) va avea loc pentru a doua oară la Târgu Secuiesc, în 5 iunie (a.c), fiind organizată în colaborare cu Primăria municipiului şi Asociaţia „Soare verde”. Și de această dată, fiecare tură făcută de participanţi cu bicicleta va fi autentificată la punctele de control şi recompensată cu bani de către susţinători, iar cei care se înscriu ca cicliști trebuie să numească pe cineva care să susțină financiar turele parcurse. Traseul care va fi parcurs de către cicliști va avea lungimea de aproximativ 4-5 kilometri.

 Directorul executiv al Fundaţiei, Bereczki Kinga a precizat că ediția actuală are ca obiectiv principal colectarea sumei de 7.000 de lei, ce va fi folosită pentru amenajarea unui teren de joacă în municipiul Târgu Secuiesc. Fundația va contribui cu un perete de cățărare, ce va fi realizat din banii proveniți în urma utilizării Cardului Comunitar.

. .

Cei care doresc să se înscrie pentru a pedala sau pentru a susține financiar acțiunea, vor trebui să completeze formularul disponibil pe pagina web a evenimentului (http://tekerj.hka.ro/index.php/ro/), până pe data de 29 mai (a.c.).

Directorul executiv al Fundației Comunitare Covasna, Bereczki Kinga a declarat ieri că aproximativ 400 de persoane s-au înscris deja în campanie, mulți cicliști venind din partea unor fabrici din localitate însă numărul acestora ar putea ajunge la 500: „Aproximativ 400 de persoane s-au înscris deja și ne așteptăm la aproximativ 500 de participanți (…). Este un număr mare și reprezintă o provocare și pentru noi. Ne bucurăm că oamenii se implică, ne bucură această implicare!”, a spus directorul executiv al Fundației.

Acțiunea ciclistă va avea loc vineri, 5 iunie, la Târgu Secuiesc. La ora 16.00 va avea loc înregistrarea participanților.

Ediția de anul trecut a campaniei derulate la Târgu Secuiesc a vizat strângerea de fonduri pentru amenajarea unui parc sportiv şi de agrement în municipiul Târgu Secuiesc.

Campania „Pedalează pentru un scop bun” a fost inițiată de HKA (Fundația Comunitară Covasna), în 2011, la Sfântu Gheorghe și urmărește, printre altele, atragerea de fonduri, prin ciclism, pentru implementarea unor proiecte şi inițiative comunitare, și implicarea membrilor comunității în susținerea acestora.

„În 2011 am lansat prima ediție. Dat fiind faptul că Fundația se ocupă cu strângerea de fonduri, pentru noi, această acțiune a fost un mecanism prin care  am putut să strângem fonduri locale pentru finanțarea inițiativelor locale. Ne-am informat, am văzut câteva modele, la nivel național și acesta am considerat că este foarte interesant și că localnicii ar fi interesați de acest eveniment, dat fiind faptul că la Sfântu Gheorghe au tradiție aceste acțiuni cicliste. Așa ne-am decis să organizăm o acțiune ciclistă prin care putem să strângem bani și am discutat cum să funcționeze această acțiune sportivă ca un mecanism de strângere de fonduri pe plan local. Până la urmă, am dezvoltat metoda și trebuie să spun că în fiecare an simțim că oamenii înțeleg din ce în ce mai mult natura evenimentului, ideea de a strânge fonduri printr-o acțiune sportivă”, ne-a spus directorul executiv al Fundației Comunitare Covasna, doamna Bereczki Kinga.

În luna septembrie, acțiunea „Pedalează pentru un scop bun” este programată să se desfășoare la Sfântu Gheorghe.

Informații suplimentare pot fi aflate accesând: http://tekerj.hka.ro/index.php/ro/.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail