Astăzi, 18 mai, începe Evaluarea Națională pentru elevii de clasa a II-a, cu proba scrisă la limba română.

În perioada 18 mai – 3 iunie (a.c) sunt programate să se desfășoare Evaluările Naționale (EN) la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a. 

Conform calendarului, la clasa a II-a, evaluările vor avea loc în perioada 18 -22 mai. Astfel, elevii vor susține astăzi, 18 mai, proba  la Limba română-  scris.

Mâine, 19 mai, are loc proba de limba română –citit, dar și proba de limba română – scris –citit pentru minoritățile naționale.

Proba la Matematică va avea loc pe 20 mai și cea la Limba maternă se va desfășura astfel: în 21 mai – scris şi 22 mai – citit).

Durata alocată rezolvării testelor de evaluare este de câte 30 de minute  pentru fiecare test administrat la clasa a II-a.

***

Săptămâna viitoare, vor fi evaluați elevii de clasa a IV-a. Conform calendarului, evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar la finalul clasei a IV-a (EN IV) se desfășoară în perioada 26 -28 mai (a.c). În data de 26 mai, va avea loc proba la limba română, în 27 mai, cea la matematică, iar în 28 mai se va derula proba la limba maternă.

Durata alocată rezolvării testelor este de câte 60 de minute pentru fiecare test administrat la EN IV.

Evaluarea elevilor la finalul clasei a VI-a (EN VI) se va desfășura între 2 și 3 iunie. În data de 2 iunie va avea loc proba de ”Limbă și comunicare”, iar în 3 iunie proba de ”Matematică și Științe ale naturii”.

Pentru fiecare test administrat la EN VI, durata alocată rezolvării este de câte 60 de minute. . .

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Covasna, în județul nostru, Evaluările Naționale la clasa a II-a, a IV-a și a VI-a vor fi susținute de 6.601 elevi, astfel:

La clasa a II-a: 2.129 elevi (583 la secția română și 1.546 la secția maghiară); la clasa a IV-a, 2.343 elevi (694 la secția română și 1.649 la secția maghiară) și la clasa a VI-a: 2.129 elevi (656 la secția română, 1.473 la secția maghiară).

Conform comunicatului de presă, elevii vor susține probele în unitatea școlară din care fac parte. Testele de la Evaluările Naționale (EN) – 2015 se evaluează în cadrul unității de învățământ, de către cadrele didactice din respectiva unitate. Potrivit comunicatului, evaluarea testelor pentru fiecare din clasele a II-a, a IV-a și a VI-a se finalizează în termen de cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test de la clasa respectivă.

Sursa citată precizează că rezultatele individuale obținute la EN -2015 nu se afișează/ nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei. Aceste rezultate sunt valorificate la nivelul unității de învățământ, prin: a. elaborarea planurilor individualizate de învățare, acolo unde aceasta se impune; b. informarea elevilor și a părinților/ reprezentaților legali ai elevului asupra stadiului formării și dezvoltării competențelor evaluate.

”Rezultatele individuale la EN II și EN VI, cuprinse în fișele de evaluare, sunt supuse unui proces de analiză de către cadrul didactic și de către colectivul de catedră din fiecare unitate școlară. În urma acestei analize, cadrul didactic decide, acolo unde este cazul, elaborarea planului individualizat de învățare al elevului, instrument fundamental de remediere/ dezvoltare/ orientare, care cuprinde informații diagnostice și prognostice în vederea orientării și optimizării învățării. Planurile individualizate de învățare ale elevilor sunt comunicate părinților/ reprezentanților legali ai elevilor”, se arată în comunicatul de presă al ISJ Covasna.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail