Cu ocazia Zilei Internaţionale  a Familiei, Asociaţia Salvatore a organizat duminică, în parcul Elisabeta din Sfântu Gheorghe, o acţiune de măsurare a glicemiei şi a tensiunii arteriale, pentru locuitorii oraşului.

Chiar dacă aceasta este doar a treia activitate la care noua Asociaţie de prim-ajutor din Sfântu Gheorghe participă, şi prima pe care o organizează, oamenii au făcut coadă la cortul amplasat în faţa statuii lui Miko Imre.

„Am venit în parcul Elisabeta pentru a măsura tensiunea şi glicemia populaţiei. De la ora 12:00 am avut  o demonstraţie de prim-ajutor pe manechin, un pacient inconştient care nu respiră, acordată de băieţii noştri voluntari. Oamenii au fost receptivi”, a spus Buna Hunor, coordonator voluntari.

Ziua de 15 mai a fost declarată de către Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) ca fiind Ziua Internaţională a Familiei, printr-o Rezoluţie dată în septembrie 1993. La propunerea Institutului Român pentru Drepturile Omului şi susţinută de Patriarhia Romaniei, ziua de 15 mai a devenit oficial Ziua familiei române.

. .

Maricela Dan

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail