. . Ziua Păsărilor și a Arborilor este marcată astăzi, la Sfântu Gheorghe, printr-o serie de activități organizate de  Asociația Vadon.

 

Astfel, începând cu ora 12.00, în parcul central va avea loc prezentarea intitulată  „Păsări și Arbori în Parcul Elisabeta” care va fi susținută  de studenții Bedőházi Róbert, Fekete Mónika și Szabó Norbert, aceasta fiind urmată de identificarea  cântecelor de păsări și  de o plimbare în parc.

 

La ora 18.00 este programată inaugurarea  expoziție foto dedicată Zilei Păsărilor și a Arborilor, care cuprinde o selecție din pozele fotografilor amatori Dr. Szmolka István, Szmolka Péter și Babos Attila.  Inaugurarea expoziției va fi făcută de Kovács László Attila, vicepreședintele Asociației Mondiale a  Artiștilor Fotografi Maghiari. Expoziția va putea fi vizitat până în data de 18 iunie 2015.

 

Totodată, la Casa Bene- clădirea Expoziției Cinegetice din str. Gróf Mikó Imre  nr. 11 se organizează, începând cu ora 18.30, o proiecție de fotografii  intitulată  „Culorile Marocului”  prezentată de către Tóth Piró, inginer de mediu.

 

 

La organizarea evenimentelor dedicate Zilei Păsărilor și a Arborilor își aduc contribuția  Primăria Muncipiului Sfântu Gheorghe, Universitatea Babeș-Bolyai, Extensia Universitară Sfântu Gheorghe, Facultatea de Știința și Ingineria Mediului.

 

M.D.C.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail