Odată cu sosirea primăverii, pentru că obiceiul covăsnenilor de a sărbători zilele libere de la sfârsitul de săptămână sau zilele de sărbători legale, în zonele de agrement sau în pădure să nu se transforme în „evenimente cu foc”, cu urmări grave asupra populației sau mediului înconjurător, recomandăm respectarea regulilor de prevenire și stingere a incendiilor.

                             Sfătuim cetățenii să nu aprindă focul în locuri cu pericol de incendiu și pe timp de vânt. Prepararea hranei, prin utilizarea focului deschis în zonele de agrement, să se facă numai în locuri special amenajate, în condiții și la distanțe care să nu permită propagarea focului la pădure, culturi agricole sau vecinătăți. Nu este admisă folosirea focului deschis la distanțe mai mici de 100 metri față de liziera pădurii.

. .

                             La plecare, cetățenii sunt sfătuiți să stingă jarul cu apă și să acopere cenușa cu pământ. Fumătorii sunt îndemnați să nu arunce la întâmplare resturile de țigară sau chibriturile aprinse, fumatul fiind permis doar în locuri marcate și amenajate.

                             Accesul autoturismelor particulare în pădure, precum și instalarea corturilor pentru cazare în alte locuri decât cele amenajate, sunt interzise.

                             Orice început de incendiu observat trebuie să fie anunțat la numărul unic de urgență 112, pentru a fi lichidat de către pompieri înainte de a produce pagube materiale sau pierderi de vieți omenești.

                             Atenționăm deținătorii de terenuri limitrofe pădurii asupra pericolului de declansare a incendiilor prin arderea resturilor vegetale rezultate prin curățirea pomilor, viilor, livezilor și lăsarea focului nesupravegheat.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail