Ministerul Educației și Cercetării Științifice (MECS) a publicat listele nominale ale elevilor care vor putea susține ce  pot  susţine  examenul  de bacalaureat -sesiune specială, 2015.

Și anul acesta, va fi organizată o sesiune specială de bacalaureat, pentru elevii din clasele a XII-a/a XIII-a participanți la loturile olimpice și la competițiile sportive și artistice internaționale care se desfășoară în perioada sesiunii normale de bacalaureat 2015. Potrivit unei note publicată în luna ianuarie pe site-ul Ministerului Educației, sesiunea specială a bacalaureatului 2015 este programată să se desfășoare în perioada 16 mai – 29 mai 2015.

Ministerul Educației și Cercetării Științifice (MECS) a publicat recent pe site-ul său, www.edu.ro, lista nominală a absolvenţilor de liceu care fac parte din loturile naţionale de pregătire pentru competiţiile internaţionale pe discipline şcolare și lista nominală a absolvenţilor de liceu care fac parte din loturile naţionale de pregătire pentru competiţiile internaţionale sportive, ce pot susţine examenul de bacalaureat în cadrul sesiunii speciale de anul acesta.

Pe aceste liste apar 69 de elevi care s-au calificat în loturile naționale la olimpiadele școlare și 134 de sportivi care vor reprezenta România peste hotare. Printre aceștia, se numără și elevi din județul Covasna. Astfel, pe lista cu cei care fac parte din loturile naţionale de pregătire pentru competiţiile internaţionale pe discipline şcolare figurează o elevă de la Liceul Teoretic „Szekely Miko”, din Sfântu Gheorghe, ce va participa la admiterea la Universitatea de Arte și Design „Moholy-Nagy” din Budapesta, Ungaria, și o elevă de la Liceul de Artă „Plugor Sandor”, din Sfântu Gheorghe, care va susține examenul de admitere la-Facultatea „Eszterhazy Karoly”, specializarea Arte Plastice, din Eger, Ungaria.

 De asemenea, pe lista nominală a absolvenţilor de liceu care fac parte din loturile naţionale de pregătire pentru competiţiile internaţionale sportive, ce pot susţine examenul de bacalaureat în cadrul sesiunii speciale de anul acesta, figurează o elevă de la Liceul Teoretic „Szekely Miko”, din municipiu, care va partcipa la Campionatele Europene U20.

Listele nominale pot fi consultate accesând site-ul Ministerului Educației, . . www.edu.ro, secțiunea „ultimele documente” sau secțiunea „informații despre examene și concursuri – bacalaureat ”.

**

În ceea ce privește sesiunea normală a examenului de Bacalaureat 2015, potrivit informațiilor postate pe site-ul Ministerului Educației, aceasta se va desfășura conform calendarului prevăzut în anexa nr. 1, care face parte integrantă din ordinul privind organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat național – 2015. Astfel, în perioada 25 – 29 mai 2015 se derulează înscrierea candidaţilor la prima sesiune de examen, în 29 mai 2015 este programată încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a. În perioada 8-10 iunie va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A, între 10- 12 iunie, evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B, între 15-19 iunie, evaluarea competenţelor digitale – proba D, iar între 22 – 26 iunie va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C, iar începând din 29 iunie 2015 se vor derula probele scrise. Astfel, în data de 29 iunie va avea loc proba scrisă la Limba şi literatura română – proba E)a), pe 30 iunie, cea de Limba şi literatura maternă – proba E)b), în 1 iulie, proba obligatorie a profilului – proba E)c), iar în 3 iulie, proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d). Rezultatele vor fi afișate în data de 6 iulie și tot în acea zi se vor putea depune contestațiile, urmând ca afișarea rezultatelor finale să se facă în data de 10 iulie. În perioada 13- 17 iulie se va realiza înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen (sesiunea august- septembrie).

Calendarul examenului național de bacalaureat 2015 poate fi consultat accesând site-ul Ministerului Educației și Cercetării Științifice, www.edu.ro, secțiunea „bacalaureat – Ordin nr. 4430/29.08.2014 privind organizarea și desfășurarea examenului de bacalaureat național 2015”, sau accesând site-ul Inspectoratului Școlar Județean Covasna, www.isj.educv.ro, secțiunea „evenimente – examene – bacalaureat”.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail