La data de 24 aprilie 2015, în jurul orei 08:00, pe Drumul Naţional 11, în afara localităţii Reci, a avut loc un accident rutier grav.

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului, s-a stabilit că un tânăr în vârstă de 29 de ani, din judeţul Bacău, aflat la volanul unui autoturism, nu a păstrat o distanţă  corespunzătoare în mers faţă de un vehicul cu tracţiune animală care se deplasa în aceeaşi direcţie şi a intrat în coliziune cu acesta. În urma impactului căruţa a fost proiectată în afara părţii carosabile.

Bărbatul care conducea atelajul a fost rănit grav şi a fost transportat la Spitalul din Sfântu Gheorghe în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Un alt accident, de această dată cu urmări uşoare, a avut loc la data de 26 aprilie 2015, în jurul orei 13:45, pe Drumul Naţional 10 în localitatea Zăbrătău.

            În urma cercetărilor s-a stabilit că un bărbat în vârstă de 34 de ani, în timp ce conducea o motocicletă din direcţia Buzău către Braşov, pe fondul neadaptării vitezei de deplasare, a pierdut controlul asupra vehicululiui la ieşirea dintr-o curbă la stînga, s-a dezechilibrat şi a ieşit în afara părţii carosabile. Motociclistul a fost rănit uşor în urma acestui eveniment şi a fost transportat la Spitalul din Întorsura Buzăului pentru acordarea de îngrijiri medicale, iar ulterior la Spitalul Judeţean Braşov pentru investigaţii medicale suplimentare.

            Tot la data de 26 aprilie 2015, în jurul orei 18:40, pe Drumul Judeţean 103 E, în localitatea Belin a avut loc un eveniment rutier.

Din primele cercetări s-a stabilit că un bărbat în vârstă de 52 de ani, în timp ce conducea un moped neînregistrat, a efectuat o manevră neregulamentară de viraj la stânga pentru a intra pe un drum de câmp şi a fost acroşat de o autoutilitară care circula regulamentar în aceeaşi direcţie. Bărbatul care conducea mopedul s-a dezechilibrat şi a căzut pe carosabil, suferind răni uşoare în urma evenimentului.

. .

La testarea cu aparatul etilotest s-a stabilit că bărbatul de 52 de ani se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, rezultatul indicând o alcoolemie de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.

             Conducătorul mopedului este cercetat acum pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat pe drumurile publice şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, iar conducătorul autoutilitarei este cercetat pentru vătămare corporală din culpă.

IPJ Covasna

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail