Corul Naţional de Cameră „Madrigal” va concerta la sfârşitul acestei săptămâni la Sfântu Gheorghe împreună cu aproape 200 de copii de la nouă şcoli din municipiu, implicaţi în programul „Cantus Mundi”.

Dirijoarea corului „Madrigal”, Anna Ungureanu, originară din Sfântu Gheorghe, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că aşteaptă cu nerăbdare şi emoţie acest concert, pregătind pentru „cei de acasă” un repertoriu special.

„Pentru mine este o bucurie şi o datorie să fac acest lucru faţă de Sfântu Gheorghe. Aşa simt. Datoria mea este de a da înapoi ceva acelui loc şi acelor oameni care m-au format şi m-au ajutat să ajung aici, care au fost foarte importanţi în realizările mele artistice. (…) Împreună cu acest proiect, Cantus Mundi, pe care îl facem cu mare plăcere de aproape patru ani de zile, putem să le dăm şi altor tineri posibilitatea de a visa la o astfel de comuniune într-ale artei muzicii vocale corale. Este o fericire foarte mare nu numai pentru mine, dar şi pentru colegii mei din corul Madrigal, pe care i-am pregătit psihologic din ungherele sufleteşti, astfel încât ei să simtă, dacă se poate, măcar jumătate din emoţiile mele atunci când vom fi aici, la Sfântu Gheorghe, pentru că îi voi avea pe toţi cei dragi din familie, profesori, prieteni şi cunoştinţe cu siguranţă, în sala de concerte. Eu deja le-am transmis bucuria mea imensă de a fi alături de ai mei. Toţi cei din Sfântu Gheorghe sunt „ai mei” şi faptul că îi aduc pe „ai mei” din Bucureşti, adică din Madrigal, la „ai mei” cei de acasă, pentru mine este o mare bucurie. Este mult mai greu să cânţi acasă şi să fii în faţa alor tăi, decât dacă ai fi pe orice altă scenă din lume”, a declarat Anna Ungureanu.

Emil Pantelimon, directorul „Cantus Mundi” a menţionat că programul a fost înfiinţat în anul 2012 la iniţiativa dirijorului Ion Marin, sub auspiciile Corului Naţional de Cameră Madrigal fondat de Marin Constantin, cu scopul de a forma şi socializa copiii prin intermediul muzicii corale.

Spectacolul este programat pe data de 24 aprilie a.c la Biserica Krisztus Kiraly şi va marca deschiderea Zilelor Sfântu Gheorghe, a precizat Mădălin Guruianu, reprezentantul Asociaţiei de tineret „Ecou”. El a menţionat că banii adunaţi din biletele, puse în vânzare cu 20 de lei la Biroul de evenimente culturale al municipiului, vor fi folosiţi integral pentru dezvoltarea programului „Cantus Mundi” în judeţul Covasna. In deschiderea spectacolului va concerta corul „Campanella” al Liceului de Arte din Sfântu Gheorghe, premiat la mai multe concursuri naţionale şi internaţionale, iar copii de la „Cantus Mundi” vor intra pe scenă după recitalul prestigiosului cor Madrigal.

. .

Corul Naţional de Cameră Madrigal a fost înfiinţat în anul 1963 de dirijorul Marin Constantin, iar în cei peste 50 de ani de existenţă a reprezentat România în lume, devenind un adevărat brand de ţară. A avut peste 4100 de reprezentaţii pe scene din Europa, SUA şi Asia. În anul 1992, la Paris, Corul Madrigal a fost desemnat de UNESCO „Bun al Patrimoniului Universal”, iar în anul 2003 a primit din partea Preşedinţiei României decoraţia Meritul Cultural în grad de Comandor.

Oana Mălina Negrea/ AGERPRES 

www.agerpres.ro

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail