Peste 70 de persoane de etnie romă din județ au absolvit recent cursuri de calificare în ocupația agent de curățenie clădiri și mijloace de transport, derulate printr-un proiect cofinanţat din fonduri europene.

Cursurile s-au desfășurat la Belin, Araci și Vâlcele, în cadrul unui proiect cofinanţat din fonduri europene, derulat de Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM), în parteneriat cu societatea Brahms Internaţional Braşov. În cele trei grupe au fost cuprinse peste 70 de persoane de etnie romă, în special şomeri de lungă durată, fără studii şi fără calificare profesională.

Potrivit directorului executiv al AJOFM Covasna, Kelemen Tibor, cursul a cuprins atât o parte de teorie, cât și o parte practică, iar cursanții au învățat lucruri pe care le vor putea folosi și în viața de zi cu zi.

„Săptămâna trecută, cursul s-a finalizat la Belin, iar cu câteva zile înainte s-a finalizat la Araci și la Vâlcele și cursanților le-a plăcut și au învățat lucruri pe care le pot folosi în viața lor de zi cu zi”, a spus directorul executiv al AJOFM Covasna.

Potrivit acestuia, cursanții au fost serioși și deschiși spre a învăța, iar programul de formare a avut succes: „A fost o încercare foarte importantă (…). Este important ca aceste persoane să realizeze că au șansa de a învăța, e important  să realizeze copiii că părinții mai învață și după 30-40 de ani. Cursurile au avut succes!”, a spus directorul executiv al AJOFM Covasna, Kelemen Tibor.

. .

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail