Începând de astăzi, tinerii din judeţul Covasna îşi pot depune CV-ul alături de o scrisoare de intenţie pentru a ocupa unul dintre 30 de locuri la cursul gratuit de formare a liderilor AWARD.

„Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Covasna, în calitate de Autoritate Operaţională licenţiată  în judeţul Covasna a programului The Duke of Edinburgh’s International Award România anunţă că a demarat procesul de selecţie a unui număr de 30 de tineri – 15 tineri din comunitatea românească şi 15 tineri din comunitatea maghiară – care să participe la cursul de formare gratuită de lideri Award”, se arată într-un comunicat de presă remis către redacţia noastră.

Potrivit calendarului de desfăşurare a acţiunii de preselecţie şi selecţie a celor 30 de tineri, selecţia participanţilor a cursul gratuit va cuprinde două etape. Etapa de preselecţie constă în depunerea unei scrisori de intenţie şi a unui CV la sediul Direcţiei de Sport şi Tineret Covasna în cazul tinerilor din comunitatea românească, sau al Şcolii populare de Arte în cazul tinerilor din comunitatea maghiară, sau pe adresele de email:  [email protected], respectiv [email protected]. Termenul limită de depunere a apicaţiilor este data de 14 martie 2015, ora 16:00.

Selecţia celor 30 de tineri va fi făcută de către reprezentanţii DJST Covasna şi ai Şcolii Populare de Artă, împreună cu cei ai Fundaţiei DofE. “Din comunitatea românească selecţia se va face de către o echipă formată din reprezentenţi ai DJST Covasna şi a Fundaţiei DofE, iar pentru comunitatea maghiară  avem un parteneriat cu Şcoala Populară de Arte, care, alături de reprezentanţi ai DJST Covasna şi ai Fundaţiei DofE, va face selecţia candidaţilor”, potrivit aceeiaşi surse.

Mai multe detalii despre programul AWARD şi despre înscriere, puteţi găsi pe site-ul instituţiei, la categoria tineret-evenimente: http://dsjcovasna.nd.ro/index.php?page=56

Programul The Duke of Edinburgh’s International Award este lider al programelor de dezvoltare personală şi se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 şi 24 de ani. Acesta are ca scop facilitarea accesului tinerilor la programe de educaţie şi dezvoltare personală. Programul Award a fost atras în judeţul Covasna de către Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret (DJST) Covasna, prin compartimentul de tineret, fiind lansdat în judeţul Covasna pe 4 martie, în prezenţa Alteţei sale Regale  . . Principele Nicolae al României, alături de reprezentantul Ministerului Tineretului şi Sportului, domnul Vlad Ţone.

Programul The Duke of Edinburgh’s International Award a fost lansat în anul 1956 în Marea Britanie.În ultimii 50 de ani programul a facilitat accesul la educaţie şi dezvoltare personală unui număr de peste opt milioane de tineri din peste 140 de ţări. În România programul Award este patronat de Principesa moştenitoare a României Margareta. Mai multe informaţii despre programul Award se pot accesa pe pagina oficială de internet al Programului The Duke of Edinburgh’s International Award: http://www.intaward.org/

Maricela Dan

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail