Turiștii au început deja să facă rezervări la pensiunile covăsnene din reţeaua Asociaţiei Naţionale a Turismului  Rural Ecologic şi Cultural (ANTREC).

Daragus Attila, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Turismului  Rural Ecologic şi Cultural (ANTREC) – filiala Covasna, ne-a spus ieri că rezervările locurilor din pensiuni au început deja. Potrivit acestuia, în momentul de față, pensiunile covăsnene din reţeaua ANTREC sunt rezervate în proporție de 20%, pentru sărbătorirea Paștelui ortodox, iar rezervările sunt făcute, în mare parte, de persoane din București.

Președintele ANTREC Covasna ne-a spus că turiştii sunt atraşi de tradiţiile din zonă. Cei care vor sărbători Paştele la pensiunile covăsnene din reţeaua ANTREC vor fi întâmpinaţi cu bucate tradiţionale, specifice zonei. Nu vor lipsi ouăle roşii, ciorba de miel, drobul, papricaşul, sau friptura de miel.

Turiştii vor putea merge la slujba de Înviere la bisericile din împrejurimi şi, dacă va fi cazul, vor avea la dispoziţie și un microbuz pentru a se deplasa la Târgu Secuiesc . Conform obiceiului zonei, fetele, femeile, vor fi stropite cu apă sau cu parfum.

. . Oferte și la Agenții de Turism

Oferte pentru Paște pot fi găsite și la agenții de turism.

Laszlo Endre, patronul unei agenții de turism din Sfântu Gheorghe ne-a spus că există interes pentru pachetele de Paște, dar majoritatea rezervărilor sunt făcute de persoane din alte județe:

„Interesul covăsnenilor (n.r. – pentru ofertele de Paște) nu este semnificativ…Localnicii, de obicei rămân acasă de Paște…Noi avem rezervări, dar nu făcute de covăsneni, ci făcute de persoane din alte județe”, a precizat acesta.

Pentru perioada Paștelui există mai multe oferte, printre destinaţii numărându-se Istanbul, Praga, Moscova, Barcelona, Roma Paris, Sicilia, dar există și oferte pentru stațiunile balneoclimaterice, stațiunile cu băi termale.

Patronul agenției de turism ne-a spus că printre destinațiile căutate se numără Sovata, Băile Felix, dar și stațiuni din Ungaria.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail