Astăzi, la Căminul „Zathureczky Berta” din Sfântu Gheorghe, va avea loc o serbare dedicată Zilei Internaționale a Femeii.

Ziua Internațională a Femeii va fi sărbătorită astăzi, la Căminul „Zathureczky Berta” din Sfântu Gheorghe.

Pentru acest eveniment, doamnele și domnii de la Cămin au pregătit un scurt moment artistic. Printre invitați se numără și copii de la unități de învățământ din oraș, care au pregătit și ei momente artistice. Serbarea va avea loc începând cu ora 10.00.

***

 Ziua Internaţională a Femeii se sărbătorește în data de 8 martie. Potrivit Mediafax, „prima zi a fost marcată în 19 martie 1911 în Germania, Austria, Danemarca şi în alte câteva ţări europene. Data a fost aleasă de femeile germane pentru că, la aceeaşi dată în 1848, regele Prusiei a trebuit să facă faţă unei revolte armate şi a promis că va face o serie de reforme, inclusiv introducerea votului pentru femei”. Potrivit aceleiași surse, Ziua Internaţională a Femeii a fost recunoscută oficial în 1975, de către Naţiunile Unite şi a fost adoptată, începând de atunci, de multe dintre guvernele ţărilor care până atunci nici nu aflaseră de existenţa ei.

Ana Alina Costache

  . .

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail