Peste 2.100 de elevi de clasa a VIII-a din județ vor susține săptămâna aceasta simularea probelor de Evaluare Națională. Simularea primei probe – cea de limba și literatura română – are loc astăzi, 23 februarie (a.c.).

. .

Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice a stabilit ca simularea Evaluării Naționale din anul şcolar 2014-2015 să se desfăşoare în zilele de 23, 24 şi 25 februarie. Astăzi va avea loc simularea probei de limba și literatura română, mâine, 24 februarie, se va desfășura proba la matematică, iar miercuri, 25 februarie (a.c.), cea de limba și literatura maternă.

Potrivit unui comunicat de presă postat pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Covasna, în județul nostru vor participa la simulare 2.107 elevi din clasa a VIII-a, dintre care 608 elevi de la secția română, respectiv 1.499 de la secția maghiară.

Conform aceleiași surse, probele încep la ora 09.00 și se desfășoară în condiții de examen, în săli supravegheate video. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8.30.

”Pentru elaborarea răspunsurilor, elevii vor avea la dispoziție două ore din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor pentru fiecare candidat”, se arată în comunicat. Potrivit sursei citate, rezultatele simulării se vor afișa la fiecare unitate școlară în data de 6 martie 2015 și ”vor fi analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptărilor măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare”.

**

Conform informațiilor publicate pe site-ul Ministerului Educației, www.edu.ro, la începutul lunii martie (a.c.), se va desfășura simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat.

Vom reveni cu informații.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail