. . Până pe 22 februarie (a.c.) cadrele didactice interesate pot completa formularul de selecție online în vederea participării la concursul de selecție pentru constituirea Corpului naţional de experţi în management educaţional, seria a 8-a.

În perioada 10 februarie – 27 martie se desfăşoară concursul de selecţie a cadrelor didactice pentru constituirea corpului naţional de experţi în management educaţional, seria a 8-a.

Inspectoratul Şcolar Judeţean a publicat pe site-ul instituţiei (www.isj.educv.ro) informaţiile legate de acest concurs, iar în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc marți, doamna inspector general al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Covasna, Keresztély Irma, a oferit detalii cu privire la acest concurs.

 „ Până acum au fost  organizate șapte sesiuni.  Aceasta este a 8-a sesiune. Pe data de 10 februarie (a.c.) s-a afișat programul orar al înscrierilor, numărul de locuri scoase la concurs și metodologia, pe site-ul Inspectoratului Școlar și la unitățile de învățământ”, a spus doamna inspector general Keresztely Irma.

Potrivit doamnei inspector general, la nivelul județului Covasna sunt scoase la concurs pentru anul 2015 un număr total de 145 de locuri, care reprezintă 5% din totalul posturilor existente la nivel de judeţ.

„ La nivelul județului Covasna, în urma calculelor realizate conform legislației în vigoare,  avem 145 de locuri, număr ce reprezintă 5% din numărul de posturi didactice aprobate de către Minister. Pe lista deja aprobată în anii precedenți, în cele 7 sesiuni, județul Covasna figurează cu 204 experți în management educațional (…)”, a mai spus doamna inspector general.

Calendarul desfăşurării concursului de selecţie a cadrelor didactice pentru constituirea corpului naţional de experţi în management educaţional, seria a 8-a

Conform calendarului concursului, între 10 şi 22 februarie se completează formularele de selecţie online, în aplicaţia informatică (http://cneme.edu.ro/inscriere/). Listele cu candidaţii declaraţi admişi în urma introducerii informațiilor în formularul de selecție online vor fi afișate la avizierul ISJ Covasna şi pe site-ul instituţiei, www.isj.educv.ro, în data de 22 februarie. În cazul promovării primei etape (selecția online), cei interesați îşi pot depune portofoliile (cu documentele prevăzute în Metodologie) la registratura ISJ Covasna, în perioada 23-24 februarie, conform programului afişat pe site-ul instituţiei.

Între 25- 26 februarie (a.c.) Inspectoratele şcolare transmit la Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice (MECS) lista candidaţilor declaraţi admişi după etapa de selecţie online, care la data înscrierii la selecţie ocupă o funcţie de conducere sau de îndrumare şi control din inspectoratul şcolar, precum şi dosarele acestora, iar între 27 februarie – 5 martie 2015 va avea loc evaluarea portofoliilor candidaţilor de către comisiile de evaluare constituite la nivelul inspectoratului şcolar, respectiv la nivelul MECS. În data de 6 martie 2015 va avea loc validarea rezultatelor selecţiei de către consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar şi afişarea rezultatelor evaluării, în ordinea descrescătoare a punctajelor, tot atunci fiind programată și transmiterea rezultatelor selecţiei făcute de comisia de evaluare constituită la nivelul MECS către inspectoratele şcolare, în vederea afişării acestora la sediul inspectoratului şcolar. În perioada 9 – 13 martie 2015 vor putea fi depuse contestaţiile la inspectoratul şcolar, respectiv la MECS, acestea urmând să fie rezolvate în perioada  9 – 24 martie.

Între 25 – 26 martie 2015 este programată întocmirea de către inspectoratele şcolare a listelor cuprinzând candidaţii promovaţi şi înaintarea acestor liste la MECS, iar în 27 martie este programată emiterea ordinului de ministru privind înscrierea cadrelor didactice declarate promovate în Registrul naţional al experţilor în management educaţional.

Cine poate participa?

Conform metodologiei, la concursul de selecţie pentru dobândirea calităţii de membru al corpului naţional de experţi în management educaţional poate participa orice cadru didactic care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii: a) face dovada acumulării a 60 de credite transferabile în cadrul unor programe acreditate de formare în domeniul managementului educaţional; b) este titular în învăţământul preuniversitar/într-o unitate de învăţământ şi are cel puţin gradul didactic II; c) a obţinut calificativul „foarte bine” în ultimii 4 ani şi nu a fost sancţionat disciplinar în anul şcolar curent; d) nu a fost lipsit de dreptul de a ocupa o funcţie de conducere sau de îndrumare şi control în învăţământ prin hotărâre judecătorească definitivă de condamnare penală; e) nu a fost exclus, conform prevederilor art. 21, din Registrul naţional al experţilor în management educaţional.

Informații suplimentare privind concursul de selecţie a cadrelor didactice pentru constituirea corpului naţional de experţi în management educaţional, seria a 8-a pot fi aflate accesând site-ul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Covasna, www.isj.educv.ro (sau accesând direct linkul: https://isj.educv.ro/ro/content/7198/Concurs-de-selec%C8%9Bie-cadrelor-didactice-pentru-constituirea-corpului-na%C8%9Bional-de-exper%C8%9Bi), precum și accesând platforma http://cneme.edu.ro/.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail