Cei doi lideri locali ai noului PNL au anunţat finaizarea fuziunii dintre cele două partide, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă.

. .

Cosmin Boriceanu şi Mădălin Guruianu au susţinut o conferinţă de presă prin care au anunţat finalizarea fuziunii dintre cele două partide şi dizolvarea legală a vechiului PDL. „După cum bine ştiţi, la nivel central am făcut câţiva paşi importanţi pentru unificarea celor două partide PNL şi PDL, astfel că din registru, partidului PDL a fost radiat şi s-au stabilit criteriile pentru fuziune. Fuziunea a venit şi din punct de vedere juridic. Efectiv şi-a început activitatea noul PNL. Conform calendarului de activităţi am început şi noi, în judeţ, să demarăm toate etapele acestuia”, a declarat co-preşedintele PNL Sfântu Gheorghe, Cosmin Boriceanu.

Acesta a spus că, săptămâna trecută, deja au avut loc alegerile interne în baza criteriilor stabilite de noua structură, menționând  că se va merge pe actuala conducere comună până în anul 2017.  „Până în anul 2017 se va merge pe o conducere comună a organizaţiei municipale cu doi  co-preşedinţi, în speţă Mădălin Guruianu împreună cu mine, şi s-a stabilit o structură din 30 de persoane  care va compune biroul municipal, împărţit paritar 15-15”, a mai spus Boriceanu.

Totodată, a fost stabilit şi comitetul executiv al PNL care este format din 23 de persoane – 14 de la PNL şi 9 de la PDL – în funcţie de numărul de consilieri şi de voturile strânse, de fiecare organizaţie, la alegerile europarlamentare. „Comitetul executiv are un număr diferit de membri, în funcţie de numărul de consilieri şi de voturile de la europarlamentare. În Sfântu Gheorghe este un număr în acest comitet de 23 de persoane: 14 au fost  de la fostul PNL, 9 de la fostul PDL şi cred că este  ultima dată când vom mai vorbi aşa, în termenii aceştia. De-acum încolo, aşa cum a fost şi la alegerile prezidenţiale am colaborat foarte bine ca un singur partid PNL, ceea ce şi suntem”, a spus Mădălin Guruianu.

Maricela Dan

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail