Cinci echipe formate din cadre universitare şi studenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş vor demara, începând de astăzi, proiectul Caravana UMF, cea mai amplă acţiune de popularizare a ofertei educaţionale în rândul elevilor din anii terminali din 110 licee din ţară, în cadrul proiectului . . UMF 70, la împlinirea a 70 de ani de la înfiinţarea instituţiei.

„Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş are proiecte din ce în ce mai ambiţioase, începând cu acest an. Profesorii vor să aducă cei mai buni elevi din ţară să studieze medicina la Mureş şi chiar de mâine pornesc Caravana UMF. Mâine dimineaţă (joi, n.r.) ia startul Caravana UMF Târgu Mureş, una din cele mai ample acţiuni de mediatizare a universităţii în rândul potenţialilor candidaţi la medicină. 110 licee din 19 judeţe, respectiv 46 de oraşe vor fi vizitate de profesori şi studenţi medicinişti pentru a-i convinge pe tineri să studieze la Târgu Mureş. Mesajul UMF 70 va ajunge la aproape 80.000 de tineri din toată ţara”, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, profesor doctor Leonard Azamfirei, rectorul UMF Târgu Mureş.

Azamfirei a precizat că UMF Târgu Mureş a ales liceele de top din oraşele reşedinţă de judeţ şi liceele importante, după ce s-a făcut anterior o analiză amănunţită asupra locurilor din care vin cei mai mulţi elevi pentru înscriere la admitere.

„Cred că în final vor fi câteva zeci de mii de elevi care vor auzi mesajul despre Târgu Mureş, pe care îi vom convinge într-un fel sau altul să ia în considerare, ca opţiune, să vină la UMF la admitere, având practic şi un motiv foarte concret: ne dorim o concurenţă cât mai mare la UMF Târgu Mureş, pentru că o concurenţă foarte mare înseamnă de fapt studenţi buni pe care să îi selecţionăm în urma procedurii de admitere. Acest proiect are răspândire  naţională pentru că vom străbate cu aceste caravane şi cu materiale specifice de prezentare a universităţii – materiale video, prezentări power point, materiale promoţionale (…) Credem că avem cu ce să convingem elevii”, a susţinut Leonard Azamfirei.

Caravana UMF îşi propune într-o primă etapă să promoveze valorile universităţii în liceele din jurul oraşului Târgu Mureş şi din jurul judeţului, mai precis Bistriţa-Năsăud, Sibiu, Cluj, Braşov, Alba, urmând ca în cursul lunii martie proiectul să fie extins la nivel naţional.

AGERPRES

 www.agerpres.ro

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail