Mădălin Guruianu, preşedintele PNL Sfântu Gheorghe  a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută ieri, că Ministerul Educaţiei a făcut o ilegalitate  odată cu modificarea articolului 2 din legea Educaţiei, care, în momentul de faţă permite persoanelor  care au mai puţin de 4 ani până la pensionare, să participe la concursul de ocupare a postului de inspector şcolar general.

Acesta a arătat că metodologia de organizare şi desfăşurare  a concursului pentru ocuparea postului de inspector şcolar general a fost modificată cu doar câteva zile înainte de începerea înscrierilor la concursul pentru ocuparea funcţiei de inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Covasna, spunând că este o lege făcută  „cu dedicaţie”.

„E o imensă ilegalitate şi aberaţie, în acelaşi timp, după părerea mea. Articolul 2, litera I prevedea până acum că se pot înscrie la concurs persoanele care la data susţinerii examenului au vârsta cu cel puţin patru ani mai mică decât vârsta legală de pensionare. Fix acest paragraf a fost modificat şi înlocuit cu pot participa profesorii care la data susţinerii concursului nu au împlinit vârsta standard de pensionare. Deci, înţeleg eu, un candidat se poate înscrie la concurs chiar şi cu o lună înainte de pensionare, iar dacă câştigă există două variante – ori iese la pensie şi se organizează un nou concurs, ori rămâne încă patru ani în funcţie după vârsta de pensionare (…) E aberant să modifici o lege în acest sens cu doar câteva zile înainte de a începe înscrierile şi am să cer sancţionarea acestui fapt (…) Îl acuz pe domnul ministru că au făcut o lege cu dedicaţie pentru cei care se află în prag de pensionare, pe care PSD vrea să îi cimenteze în anumite funcţii de conducere pentru următorii patru ani, ceea ce mie mi se pare strigător la cer”, a declarat Mădălin Guruianu.

Preşedintele PNL Sfântu Gheorghe a amintit de nemulţumirile pe care le-a manifestat de-a lungul timpului în legătură cu deciziile luate de conducerea IŞJ Covasna, cerând demisia inspectorului şcolar general, Keresztely Irma, în nenumărate rânduri.  În contextul modificării metodologiei de de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea postului de inspector şcolar general, Guruianu i-a adresat doamnei inspector general – care se află în pragul pensionării – un mesaj: „Eu aş vrea să îi transmit un mesaj doamnei Keresztely Irma: o rog foarte frumos să nu cumva să se înscrie la concurs. Aş considera acest gest o bătaie de joc totală la adresa comunităţii ca, după 18 ani în această funcţie, să beneficiezi de ultima modificare a legii pentru un nou mandate, când mai ai câteva luni până la pensionare.”

Acesta a spus că dacă doamna Keresztely se va înscrie la concurs, va protesta în faţa IŞJ Covasna: „Dacă se înscrie la concurs, promit că voi face manifestaţii de stradă, voi ieşi în faţa Inspectoratului Şcolar singur sau cu alţii,  ca să spun că aşa lucrurile nu mai pot continua”, a mai spus Mădălin Guruianu.

Conducerea PNL – de la Bucureşti – a fost sesizată de către preşedintele PNL Sfântu Gheorghe cu privire la această modificare, fiind propusă  atacarea acesteia  pe cale judecătorească sau parlamentară.

. . Maricela Dan

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail