Elevii claselor a XII-a din județul Covasna sunt invitați să participe astăzi la acțiunile dedicate celebrării Zilei Internaționale a Alegerilor, derulate de Biroul Județean Covasna din cadrul Autorității Electorale Permanente. La ora 13,00, la Colegiul Național Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe, va avea loc o dezbatere cu tema Implicarea tinerilor în derularea procesului electoral” și, totodată, va fi promovat portalul „Primulvot.ro”. . .

Cu ocazia celebrării Zilei Internaţionale a Alegerilor, în Amfiteatrul Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe va avea loc astăzi, de la ora 13.00, o dezbatere despre implicarea tinerilor în derularea procesului electoral. Totodată, va fi promovat portalul primulvot.ro, portal lansat de Autoritatea Electorală Permanentă din România pentru a contura un spaţiu pentru dezbaterile şi informaţiile cu caracter politico-electoral destinat în special tinerilor alegători care votează pentru prima dată și în scopul final de a convinge tinerii să participe, în cunoştinţă de cauză, la deciziile care îi privesc, în special prin mobilizarea la vot a acestora.

Evenimentul, adresat elevilor de clasa a XII-a din județ, este organizat de Biroul Județean Covasna din cadrul Autorității Electorale Permanente, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Covasna și cu sprijinul Colegiului Național „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe.

**

Începând din anul 2008, Autoritatea Electorală Permanentă a desfășurat activități de sărbătorire și promovare a Zilei Internaționale a Alegerilor. Inițiativa de a institui o zi internațională a alegerilor a fost lansată la Conferința Globală a Asociației Oficialilor Electorali Europeni (ACEEEO) desfășurată în luna septembrie a anului 2005, în Ungaria. Cu acea ocazie, reprezentanți ai organismelor electorale de pe întreg mapamondul au desemnat prima zi de joi din luna februarie ca Zi Internațională a Alegerilor, datorită faptului că majoritatea acordurilor internaționale în domeniu au fost semnate în această perioadă a anului.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail