O firmă din Finlanda pune la dispoziția celor interesați 50 de posturi pentru cei care doresc să lucreze în domeniul agricol. . .

Covăsnenii care doresc să lucreze în sectorul agricol, în străinătate, pot aplica pentru locurile de muncă puse la dispoziție, prin reţeaua EURES. Spre exemplu, o firmă din Finlanda, din localitatea Harjunsalmi,  dorește să angajeze 50 de muncitori necalificați în agricultură (culegători de căpșuni și de zmeură). Potrivit informațiilor postate pe site-ul EURES, www.eures.anofm.ro, sunt solicitate persoane care  să aibă condiție fizică bună și care să fie dedicate activității pe care o prestează. Conform aceleiași surse, cunoștințele de limba engleză constituie avantaj.

Durata contractului este de trei luni, iar salariul va fi de 8,19 euro brut pe oră. Angajatorul poate asigura cazare. Termenul limită de aplicare pentru aceste posture este 15 martie (a.c.).

**

Locuri de muncă în domeniul agricol sunt oferite și în Danemarca. Spre exemplu, o firmă din Oerbaeck dorește să angajeze 50 de culegători de mazăre, termenul de aplicare pentru aceste posturi fiind 13 februarie (a.c.), o altă firmă, din Skaelskor dorește să angajeze 3 superviseri pentru culegători de fructe, dar și 30 de culegători de căpșuni, 20 de culegători de zmeură și 30 de lucrători în agricultură (culegători de căpșuni), termenul limită pentru aplicare fiind 16 februarie (a.c.).

Detalii privind modul de aplicare și alte informații în legătură cu locurile de muncă oferite în străinătate prin rețeaua EURES pot fi aflate accesând site-ul www.eures.anofm.ro. De asemenea, cei interesați se pot adresa Compartimentului Eures din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Covasna.

**

Datele AJOFM Covasna arată că anul trecut, peste 50 de covăsneni au plecat să lucreze în străinătate. Majoritatea au plecat în Germania sau Spania, la muncă în domeniul agricol.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail