Fundația Comunitară Covasna (HKA) așteaptă, până în 12 februarie (a.c), propuneri de proiecte în cadrul Programului  „8 hours overtime for a good cause”- „Opt ore peste program pentru o cauză nobilă”. Cea mai bună propunere va fi premiat de Fundație cu un premiu în valoare de 1.000 lei.

Programul „8 hours overtime for a good cause”- „Opt ore peste program pentru o cauză nobilă” a fost lansat recent, la Sfântu Gheorghe, de Fundația Comunitară Covasna (HKA). În cadrul acestui program, profesioniști din diverse domenii vor ”dona” opt ore din timpul lor pentru susținerea unei cauze nobile. Astfel, organizaţii non-profit și persoane din județ pot trimite reprezentanților HKA – prin intermediul platformei www.covasna.8-i.ro, sau la adresa Fundației, [email protected], până în data de 12 februarie (a.c.), ora 24.00, cel târziu-  propuneri, idei de proiecte prin care pot fi rezolvate probleme ale comunității sau care pot răspunde unor necesități ale membrilor comunității.

 „Acest program se așează într-un context internațional. În 2001 s-a realizat prima ediție, în Olanda (…). Ideea a avut un asemenea succes, încât s-a extins și  în alte țări. Anul trecut, în 2014, pentru prima oară, s-a derulat în România, anul trecut acest program, derulat de Fundația Comunitară București. Așadar, ceea ce lansăm aici, astăzi, la nivel local este parte componentă a programului lansat la nivel național (…). Scopul programului este de a dezvolta programe comunitare cu implicarea profesioniștilor din diverse domenii. Ne propunem, deci, să dezvoltăm programe comunitare care să fie ulterior puse în funcțiune, în beneficiul comunității. În această ordine de idei, facem un apel către comunitate, fie către comunitatea civilă, fie către ONG-uri, să vină cu idei, cu propuneri de proiecte, care reflectă fie o problemă sesizată la nivelul comunității, ce ar fi bine să fie soluționată, fie o nevoie, sau aspirație a cetățenilor”, a explicat recent directorul Fundației Comunitare Covasna (HKA), doamna Bereczki Kinga.

Dintre propunerile trasmise, vor fi alese trei, care vor fi dezvoltate cu implicarea profesioniștilor din domeniile respective. În data de 27 martie (a.c.), profesioniști cooptați de Fundație, dar și profesioniști voluntari, din județ, se vor întâlni și vor lucra împreună, timp de opt ore, pentru dezvoltarea ideilor propuse sau pentru rezolvarea problemelor semnalate.

. .

Potrivit reprezentanților HKA, cel mai reușit proiect dintre cele ce vor fi dezvoltate va fi înscris automat la Licitația Civilă organizată în luna aprilie (a.c.), pentru obținere de fonduri. În plus, cea mai bună propunere de proiect va fi premiată cu 1.000 de lei.

Informații suplimentare pot fi aflate accesând site-ul Fundației Comunitare Covasna – www.hka.ro.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail