Un tânăr în vârstă de 25 de ani din municipiul Sfântu Gheorghe a fost arestat marţi, pentru 30 de zile pentru ultraj adus poliţiştilor, el fiind prins la volan în stare de ebrietate şi fără permis de conducere.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Covasna, Nicoleta Marin, a precizat că tânărul a comis în cursul zilei de luni un accident soldat cu pagube pe o stradă din municipiul Sfântu Gheorghe, iar la sosirea poliţiştilor a devenit recalcitrant şi a încercat să fugă.

„La faţa locului s-au deplasat două echipaje de poliţie care au constatat că şoferul, aflat în stare vădită de ebrietate şi care nu avea permis de conducere, a intrat cu maşina în gardul unui imobil, iar la vederea poliţiştilor a încercat să fugă. Oamenii legii l-au prins imediat, iar când i-au solicitat să îi însoţească la sediul Poliţiei, acesta a devenit recalcitrant şi i-a lovit pe doi dintre poliţişti cu pumnii şi picioarele. În cele din urmă tânărul a fost imobilizat şi condus la sediul Poliţiei (…) Acesta a refuzat categoric să fie testat cu aparatul etilotest, dar şi recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Cei doi poliţişti agresaţi nu au necesitat îngrijiri medicale în urma acestui eveniment”, a precizat Nicoleta Marin.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe a dispus reţinerea tânărului în arestul IJP Covasna pentru 24 ore, iar în cursul zilei de marţi a fost prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, pe numele său fiind emis un mandat de arestare pentru 30 de zile. Tânărul este cercetat pentru ultraj, conducere fară permis şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

. .

Oana Mălina Negrea/AGERPRES 

www.agerpres.ro

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail