. .

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a luat decizia de a suspenda temporar vizitarea secţiilor de Boli infecţioase copii, Neonatologie şi Pediatrie pentru a preveni îmbolnăvirea cu gripă a pacienţilor.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului, Nagy Demeter Istvan, a precizat că măsura va intra în vigoare începând de marţi şi va fi menţinută până la o dată ce va fi comunicată ulterior. Potrivit acestuia, numărul pacienţilor cu viroze respiratorii şi simptome de gripă a crescut uşor în ultimele săptămâni şi se preconizează înmulţirea acestora că în perioada imediat următoare.

Specialiştii instituţiei atrag atenţia că este vorba despre o afecţiune foarte contagioasă, care se manifestă prin nas înfundat sau secreţii apoase, dureri de gât, dureri de cap, creşterea uşoară a temperaturii corpului sau chiar febră, dureri musculare sau ale toracelui. Medicii recomandă repaos la pat, consumul ridicat de lichide şi vitamine (mai ales vitamina C) şi evitarea locurilor aglomerate. Aceştia spun că vaccinarea este cea mai sigură cale de prevenire, asigurând imunitate după circa două săptămâni de la administrare.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail