Antrenorul Clubului Sportiv Municipal (CSM) Sfântu Gheorghe, Petre Oltean, a fost ales antrenor secund  al Lotului Naţional de Ju-Jitsu, în cadrul alegerilor Federaţiei Române de Arte Marţiale (FRAM), care au avut loc sâmbătă şi duminică la Bucureşti.

„Eu am fost ales ca antrenor de lot secund la seniori aspiranţi şi juniori, cu un mandat de un an de zile. A fost o recunoaştere a activităţii mele ca luptător de arte marţiale şi luptător de Ju-Jitsu din ultimii ani. Antrenorii secunzi sunt aleşi dintre cei cu rezultate deosebite. Eu cred că faptul că am fost ales antrenor secund la lotul de seniori o să ridice zona, adică acum am un cuvânt de spus în selecţia sportivilor care pleacă la concursurile internaţionale, şi o să am posibilitatea să-i numesc şi pe cei din provincie, sportivi cu rezultate meritorii. Sunt convins că alegerea mea ca antrenor secund o să dea o valoare mai mare Ju-Jitsului practicat aici în zonă. Probabil că secţia CSM va avea de câştigat pentru că eu sunt acolo şi pot atrage sportivi de valoare şi să dau încredere că vor ajunge şi la concursurile internaţionale”, a declarat antrenorul CSM, Petre Olteanu.

Acesta a spus că nu va fi nevoie să plece de lângă sportivii pe care îi are la Sfântu Gheorghe, fiindcă FRAM nu este olimpică, şi, ca atare, antrenorii sunt solicitaţi doar înaintea unui campionat pentru a pregăti intensiv sportivii. Acesta este de părere că poziţia pe care o are de acum va avantaja atât CSM-ul cât şi oraşul Sfântu Gheorghe, prin prisma faptului că va încerca să aducă în oraş competiţiile şi lotul naţional. „Sunt perioade înaintea campionatelor în care adunăm lotul şi se fac stagii de pregătire intensivă în anumite zone ale ţării. Probabil că şi oraşul va avea de câştigat, pentru că voi încerca să aduc lotul la Sfântu Gheorghe”, a spus acesta.

În acelaşi context, antrenorul covăsnean a anunţat numirea în comisia de organizare a competiţiilor din cadrul FRAM a Cristinei Olteanu, antrenor al Clubului Sportiv Samurai OPS. „Cristina Oltean a fost aleasă în comisia de organizare competiţii, pe un mandat de cinci ani. O să încercăm să atragem competiţiile spre Sfântu Gheorghe. Este posibil să organzăm Campionatele Naţionale de Seniori în 9-10 mai, aici la Sfântu Gheorghe; singurul impediment ar fi să nu fie liberă sala în perioada respectivă, dar 99% este rezolvat. Vor fi în jur de 200 cei mai buni sportivi din toată ţara, de la toate cluburile”, a completat antrenorul Petre Oltean.

Potrivit unor informaţii primite de la FRAM, în perioada în care a fost în deplasare la Bucureşti, antrenorul CSM Sfântu Gheorghe a declarat că este posibil ca Ju-Jitsu să fie acceptat ca demonstrativ la Jocurile Olimpice, „fiind posibil ca la următoarea etapă să fie cu drepturi depline. Asta este cea mai mare veste pe care am aflat-o şi eu acum, la Bucureşti, pentru că, fiind sport olimpic, sportivii sunt finanţaţi altfel.”

. .

Maricela Dan

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail