Reprezentanții a zeci de firme din județ și din împrejurimi au participat sâmbătă, 31 ianuarie, la Expoziția și târgul de nunți și evenimente –  Ziua cea mare”, ce a avut loc la Sfântu Gheorghe.

Evenimentul, aflat la cea de-a treia ediție, a avut loc sâmbătă, în Sala de conferinţe a Colegiului „Székely Mikó” şi în sala de sport de la etaj, în organizarea Camerei de Comerț și Industrie (CCI) Covasna și a Salonului de Flori „Cyclamen”.

. .

Reprezentanții a zeci de  firme din județ și din împrejurimi, furnizori de produse și servicii dedicate organizării nunților și altor evenimente importante, precum și specialiști în domeniu, au participat la eveniment, cu standuri frumos și atent pregătite.

Torturi, prăjituri care mai de care mai aspectuoase, aranjamente florale deosebite,rochii de mireasă,  pantofi, bijuterii, idei de mărturii, pahare personalizate pentru miri și nași, invitații de nuntă, cocktailuri, noutăți privind decorarea sălilor și a meselor, meniuri, idei de locații de petrecere, servicii foto – video,  au putut fi găsite și achiziționate la „Ziua cea mare”.

Organizatori de evenimente, decoratori, fotografi, cofetari, hair -stilişti, cosmeticiene, reprezentanți ai saloanelor de rochii de mireasă, reprezentanți ai unor formații muzicale, DJ-i, reprezentanți ai restaurantelor, castelelor, ai magazinelor de bijutierii, ai saloanelor de flori, dar și persoane care se ocupă cu pictura decorativă pe sticlă sau creatorii de turtă dulce personalizată și-au prezentat ofertele, și-au pus la dispoziție serviciile și produsele, au stat la dispoziția vizitatorilor, le-au prezentat acestora tendințele anului și le-au oferit sfaturi, dacă a fost cazul și au oferit și bonusuri sau discounturi.

Și pentru că evenimentul a fost dedicat, în special, nunților, am încercat să aflăm și noi care sunt tendințele de anul acesta în ceea ce privește rochiile de mireasă și care sunt preferințele covăsnencelor în acest sens.

Reprezentanta unui salon de mirese din oraș ne-a spus: „În 2015 se poartă rochiile tip prințesă. În zona noastră se caută foarte mult dantela și, deși este de anul trecut foarte căutată, aici acum a început să  se poarte foarte mult. Anul trecut s-a căutat foarte mult rochia de mireasă tip sirenă, dar bineînțeles, întotdeauna miresele aleg ceea ce le stă bine și nu neapărat ceea ce este la modă și asta este foarte bine, cred eu”.

La un alt stand au putut fi găsite și invitații de nuntă. Cei interesați au putut vedea modele clasice, haioase, simple sau cu sclipici, modele pentru toate gusturile.

Standurile cu pahare de șampanie, pentru miri și pentru nași, pictate, „îmbrăcate” în satin, sau în alte materiale deosebite, accesorizate cu perluțe, dar și alte obiecte din sticlă pictate, ce puteau fi un cadou deosebit au atras privirile vizitatorilor. La fel și standul cu turtă dulce, colorată și creată în diverse forme și modele, ce putea fi cumpărată și oferită cadou, dar ce puteau fi folosite și ca mărturii de nuntă sau botez.

Standurile de prezentare ale restaurantelor, ale reprezentanților castelelor și ale reprezentanților sălilor de festivități au atras prin eleganță și rafinament. La fel și cele ale reprezentanților saloanelor de flori, florăriilor. Buchetele de flori deosebite, încântau privirea și sufletul.

La alte standuri, cosmeticiene și coafeze și-au prezentat produsele și au realizat demonstrații pe loc.

Pe mesele frumos aranjate ale cofetăriilor puteau fi găsite prăjituri, torturi gustoase și aspectuoase.

Reprezentanții studio-urilor foto și ai celor care oferă servicii foto –video au stat și ei la dispoziția vizitatorilor, prezentându-și oferta, oferind consultanță. La fel și reprezentanții unor formații muzicale, orchestre, dar și DJ-ii și reprezentanții firmelor de organizare de evenimente.

Târgul s-a întins pe durata a câteva ore bune și a oferit viitorilor miri  și a tuturor celor interesați de organizarea unui eveniment sau a unei petreceri, posibilitatea de a consulta ofertele și noutățile în domeniu, dar și de a achiziționa serviciile și produsele necesare.

Pe lângă expoziţia propriu-zisă, organizatorii au pregătit şi o serie de programe de divertisment. Cei prezenți au putut urmări parada rochiilor de mirese. În cadrul evenimentului, a putut reprezentanții Clubului de dans ”Blue Moon” au pregătit un program artistic.

Intrarea vizitatorilor s-a realizat pe bază de bilet, acesta având un preț simbolic, bilet cu care s-a putut participa la o tombolă cu premii oferite de expozanți.

Potrivit organizatorilor, rezultatele extragerii tombolei sunt următoarele: Un vin vechi de 17 ani de la restaurantul Óriáspince – 402, Lázár András Tibor; O sticlă de vin la alegere de la Tannin Wine – 380, Beder Miklós; Un machiaj de ocazie în Salonul Emese, oferit de Beke Emese – Csog Réka, 353; Un voucher în val. de 50 lei de la florăria Havasi Gyopár – 160,  Oltean Adrian; O sticlă de Becherovka și o cărticică de rețete pentru cocktailuri cu Becherovka de la Wunderbar – 0178, Szőke Sándor, Brașov; Un pachet de produse cosmetice de la Avon  – 286, Köblös Erzsébet; Un pachet de cosmetice de la Avon, pentru bărbați – 139, Tóth Lehel; Un pachet de cosmetice de la Avon, 307 Tóth Zoltán István; Un pachet de cosmetice de la Avon, 85 Berde Réka Zsuzsanna; Un pachet de cosmetice de la Avon, 24 Finta Adél; Un machiaj de ocazie oferit de Szasz Imola din Tg. Secuiesc – 204, Kelemen Szende; Un obiect decorativ de la PhilAnRo – 452, Ferencz Klára; Un inel de argint de la Echt Golden – 446, Miklós Mária; Un tort de la Cofetăria Mikó – 96, Costache Oana; O sticlă de șampanie și două pahare de la Eliart – 36, Baci Monika, Gheorgheni;  Închiriere gratuită a unei rochii de mireasă din salonul Lilly – 247, Fadgyas Beata, Valea Crișului; O noapte în Castelul Daniel de la Tălișoara – 309, Botos Andrea; Un aranjament floral de Salonul de flori Cyclamen – 453, Ferencz Réka, Șoimeni; O coafură gratuită în Salonul Elite Hair  (oferit de Laszló Erzsébet) – 505, Virág Mónika; Un un machiaj de ocazie în salonul Elite Hair (oferit de Vargyasi Éva) – 79, Háromszéki Barna Tg. Secuiesc (premiu ce poate fi transmis altei persoane, unei doamne).

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail