Cea de-a doua ediţie consecutivă a burselor pentru studenţi,  oferite de căre Consiliul Local Sfântu Gheorghe, a adunat 14 dosare ale  studenţilor la licenţă sau masteranzi cu domiciliul  stabil în reşedinţa de judeţ.

Potrivit informaţiilor oferite de Primăria Sfântu Gheorghe pe site-ul oficial, anul acesta niciun doctorand nu şi-a arătat interesul de a-şi depune dosarul în vederea obţinerii unei burse în valoare de 1.000 de lei, oferită pentru o perioadă de 4 luni de către municipalitate.

Cei 7 studenţi la licenţă şi 7 la master care şi-au înscris lucrările, vin de la insituţii universitare  precum Universitatea Transilvania din Brașov, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”din  București, University of Aberdeen din Aberdeen (Scoţia), Universitatea Corvinus din Budapesta (Ungaria), Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj Napoca sau Universitatea Babeș-Bolyai Extensia Sfântu Gheorghe.  Printre temele abordate de aceştia în realizarea lucrărilor lor de licenţă sau master, studenţii au ales, printre altele: „Reamenajarea Hotelului Bodoc și împrejurimea acestuia”, „Optimizarea utilizării spațiilor virane în zonele urbane (Digul Olt din Sf. Gheorghe)”, „Migrația tinerilor din Sfântu Gheorghe”, „Analizarea tehnologică a stației de tratare a apei potabile din Sf. Gheorghe”, sau „Assessment Center-metodă de selecție a personalului societății comerciale Kaufland Sf. Gheorghe”.

Pentru al treilea  an consecutiv, fiind ca o extensie a programului de burse pentru elevii de liceu din anii terminali, iniţiat în urmă cu şase ani, programul de burse pentru studenți demarat de către consilierul local Zsigmond Joszef  îşi propune să premieze ideile inovatoare aplicabile în municipiul Sfântu Gheorghe. Conform  regulamentului, programul este destinat tinerilor studenţi cu vârsta până la 35 de ani, cu domiciliul în Sfântu Gheorghe, care îşi susţin lucrarea de licenţă, master sau doctorat anul acesta, având ca temă un subiect legat de oraşul Sfântu Gheorghe. Valoarea bursei diferă astfel: pentru studenţii care îşi susţin licenţa, bursa va avea valoarea de 300 de lei, pentru masteranzi, 500 de lei, iar pentru doctoranzi, 1000 de lei. Pentru a fi eligibili, studenţii trebuie să frecventeze cursurile universitare de licenţă, master sau doctorat la zi, oriunde în lume, la unităţi de învăţământ superior oficiale din ţara respectivă şi să se afle în faza de pregătire a tezei. Punctajul minim pe care candidaţii trebuie să îl însumeze, în baza dosarului, trebuie să fie de 40 de puncte.

. .

Anul acesta, suma oferită de către Consiliul Local al municipiului Sfântu Gheorghe creşte la 100.000 de lei, fiind mai mare cu 25.000 de lei faţă de anul trecut, iar perioada de acordare a bursei a crescut de la 3 la 4 luni.

Maricela Dan

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail