Grădinița cu Program Prelungit Pinocchio” din Sfântu Gheorghe organizează săptămâna viitoare, în perioada 3-5 februarie 2015,  Ziua Porților Deschise”.

 

Evenimentul, aflat la a doua ediție, se va desfășura de marți, 3 februarie și până joi, 5 februarie (a.c.), între orele 9.30 – 11.00, și este adresat tuturor celor care doresc să cunoască activităţile şi colectivul instituţiei. Vizitatorii vor putea participa la o serie de activități, vor avea posibilitatea să întâlnească educatoarele care vor avea grupa mică în anul şcolar 2015/2016 și vor putea să viziteze sălile de grupă. Directorul adjunct, prof. Szilvasi Melinda, a declarat că fiecare zi din cadrul „Porţilor Deschise” va avea câte o tematică. Astfel, marți, 3 februarie (a.c.),  va fi „Ziua comunicării și a artei”; miercuri va fi dedicată științei și sportului, iar ziua de joi va fi dedicată dansului și muzicii. Preşcolarii care vor fi prezenţi la grădiniţă în acele zile, vor fi implicaţi de către cadrele didactice în activităţi specifice fiecărei teme.

„Anul trecut am inițiat această manifestare, inițiativa noastră a avut un real succes și ne-am gândit să facem o tradiție din <<Zilele Porților Deschise>> și astfel, în fiecare an, în perioada vacanței din luna februarie vom organiza acest eveniment. . . Ca și anul trecut, și de această dată, fiecare zi a <<Porților Deschise>> va avea o tematică. De exemplu, marți, în cadrul <<Zilei comunicării și a artei>> ne-am gândit să includem printre activități teatrul de păpuși, apoi se vor spune basme, se va desena, se va colora (…). Miercuri, în cadrul <<Zilei științei și a sportului>> vor fi făcute niște mici experimente, pe înțelesul copiilor, și apoi vor avea loc activități sportive, gimnastică, iar joi, în cadrul <<Zilei dansului și a muzicii>> vor fi pregătite dansuri populare și dansuri moderne. La activități vor participa și copiii care și în perioada vacanței vor fi la grădiniță deoarece părinții lor lucrează. Vom organiza cu acești micuți activitățile tematice fiecărei zile și toți cei interesați să vină să vadă Grădinița se vor putea implica. Deci, vor fi, practic, activități interactive, jocuri interactive la care vor participa și oaspeții – părinții care doresc să vadă Grădinița și să cunoască educatoarele, împreună cu micuții lor”, a spus doamna director adjunct, prof. Szilvasi Melinda.

Proiecte și parteneriate

Cei prezenți vor avea ocazia să afle mai multe despre proiectele derulate de grădiniţă și despre parteneriatele instituției. Despre acestea, prof. Szilvasi Melinda ne-a spus:

„Am avut și parteneriate cu unități de învățământ din județ; ne-am implicat în proiecte educaționale, atât la secția română, cât și la secția maghiară, am participat la diverse activități organizate la nivel județean pentru cadre didactice, am participat la programul <<Erasmus>>, avem parteneriate cu unități de învățământ din Slovacia, Ungaria, Austria, căutăm în permanență parteneri…Anul acesta dorim să aplicăm la proiectul <<Erasmus +>> și am dori să facem și mobilități pentru cadre didactice, să participăm la cursuri cât mai atractive. Aceste parteneriate, experiențe internaționale sunt foarte importante, deoarece astfel putem vedea cum se desfășoară și în alte țări activitățile legate de grădinițe și, este vorba, bineînțeles de un schimb de experiență foarte benefic. Toată lumea are de învățat din aceste întâlniri. Putem spune că anul trecut am avut o mulțime de proiecte și anul acesta dorim să derulăm și să ne implicăm în multe proiecte, concursuri și activități”, a declarat doamna director adjunct Szilvasi Melinda.

 În prezent, Grădiniţa cu Program Prelungit „Pinocchio” cuprinde 12 grupe, șase la secția română, șase la secția maghiară, iar în anul școlar viitor, potrivit doamnei prof. Szilvasi Melinda, va porni o grupă la secția română și două grupe la secția maghiară.

 

Ana Alina Costache

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail