Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Covasna a anunțat că în perioada următoare sunt programate să se desfășoare cursuri de formare profesională în diverse ocupații.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Covasna organizează 21 de cursuri, prin proiecte cofinanțate din Fondul Social European și prin Centrul Regional de Formare Profesională a Adulților Brașov, la sfârșitul lunii ianuarie, respectiv în cursul lunii februarie (a.c.), se arată într-un comunicat de presă emis ieri de Agenție.

Conform aceleiași surse, se fac înscrieri la cursuri de formare profesională în următoarele ocupații/ calificări: ospătar (chelner) vânzător în unități de alimentație (3 cursuri), bucătar (3 cursuri), comunicare în limba engleză (două cursuri), sudor (un curs), instalator instalații tehnico – sanitare și de gaze (un curs), competențe antreprenoriale (3 cursuri), competențe informatice (două cursuri), comunicare în limba germană (un curs), lucrător în comerț (un curs), contabil (un curs), manichiurist – pedichiurist (un curs), curs de florar- decorator (un curs), lucrător în creșterea animalelor (un curs).

Potrivit comunicatului de presă, cursurile sunt gratuite . . atât pentru șomerii indemnizabili, cât și pentru persoanele care se vor înregistra în evidența AJOFM Covasna ca șomeri neindemnizabili.

Informații suplimentare pot fi obținute la sediul AJOFM Covasna din Sfântu Gheorghe, str. Gen. Grigore Bălan, nr. 14 și la punctele teritoriale de lucru din Baraolt, Covasna, Întorsura Buzăului, Târgu Secuiesc sau la numărul de telefon 0267/312.157.

**

Covasna se numără printre judeţele în care în luna februarie 2015 se vor organiza cele mai multe cursuri de formare, cu număr mare de participanţi, se arată într-un comunicat de presă al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), postat pe site-ul www.anofm.ro.

”Judeţele în care, în luna februarie 2015, se vor organiza cele mai multe cursuri, cu număr mare de participanţi, sunt: Bihor (703 persoane), Covasna (424 persoane), Mureş (280 persoane), Neamţ (198 persoane), Bistriţa (168 persoane)”, se arată în comunicatul de presă al ANOFM.

**

Potrivit informațiilor oferite de reprezentanții AJOFM Covasna, în anul 2014, peste 960 de persoane au participat la cursurile derulate de Agenția Județeană.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail