Începând cu data de 1 ianuarie a.c., poliţiştii care activează în cadrul Poliţiei Locale au dreptul la norma de hrană de 24 de lei pe zi, aşa cum şi colegii de la Poliţia Română beneficiază de ani de zile.

. .

În cadrul şedinţei de Consiliu Local Sf.Gheorghe care a avut loc ieri, consilierii au votat proiectul de hotărâre prin care poliţiştii locali vor primi acest supliment la salariu. În expunerea de motive a proiectului, primarul oraşului, Antal Arpad a amintit că salariile poliţiştilor locali sunt foarte mici în comparaţie cu munca pe care aceştia o depun, drept pentru care noua completare făcută pe legea 155/2010 – legea poliţiei locale, este mai mult decât binevenită, fiind „o armonizare absolut obligatorie şi necesară.”

,,Art 35^1 – începând cu data de 1 ianuarie 2015, autorităţile dministrative publice locale pot acorda în limita bugetului aprobat, prin hotărâre a consiliului local, norma de hrană poliţiştilor locali conform prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 26/1994 privind drepturile de hrană, în timp de pace, ale personalului din sectorul de părare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională, republicată, cu modificările şi ompletările ulterioare.”

Potrivit acesteia, valoarea normei Nr. 6 este de 24 de lei/ zi, iar a normei Nr. 12 B de 2 lei/zi.

În momentul de faţă, în municipiul Sfântu Gheorghe există aproximativ 35 de poliţişti locali care veghează asupra ordinii şi liniştii publice,  în trei schimburi. Numărul acesta a scăzut în ultimul timp din cauza volumului mare de muncă şi a salarizării deficitare.

Maricela Dan

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail