Locuitorii comunei Aita Mare vor beneficia de evaluare gratuită a tensiunii arteriale, glicemiei, trigliceridelor, colesterolului, înălţimii şi indicelui de masă corporală în cadrul Târgului de Sănătate organizat în comună, în data de 18 ianuarie 2015.

 

Evenimentul face parte din activitatile proiectului Dezvoltarea Resurselor Umane in 19 Comunitati Rurale din Regiunile Centru, Sud-Est, Sud-Muntenia – PSCR2”, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul prin Programul Operaţional  Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, „Investeşte în oameni!”.

Târgul de Sănătate este un eveniment de mare amploare, dedicat publicului general, în cadrul căruia se dorește atragerea și educarea populației în sensul adoptării unui stil de viață sănătos, prin oferirea de sesiuni de informare individuale și conştientizarea importanţei monitorizării și menținerii unei bune

stări de sănătate. Cadrul este unul relaxat, lipsit de rigorile activităților derulate într-un cabinet medical, dar care are rolul de a crește nivelul de informare şi de conștientizare a membrilor comunității cu privire la importanța și impactul stilului de viață asupra sănătății și cu privire la importanța monitorizării unor parametri cheie în evaluarea stării de sănătate.

Târgul de Sănătate organizat în comuna Aita Mare, judeţul Covasna, face parte dintr-o serie de 19 astfel de evenimente organizate în comunele proiectului amintit şi reprezintă o bună oportunite pentru cei prezenţi de a primi informaţii şi sfaturi privind îmbunătăţirea stării individuale de sănătate oferite de medici de familie, asistenţi şi specialişti în domeniul promovării sănătăţii. Prevenirea anumitor boli prin  adoptarea unui stil de viaţă sănătos şi eliminarea factorilor de risc ce conduc la apariţia acestora, sunt  doar câteva dintre temele care vor fi abordate în cadrul târgului şi care se regăsesc în materialele informative ce vor fi diseminate de organizatori în rândul participanţilor.

. .

Printre activităţile Târgului de Sănătate se vor regăsi cele de informare-educare posibile prin intermediul materialelor scrise şi audio-video utilizate în cadrul târgului şi, de asemenea, oferite de un medic de familie, precum şi cele medicale, concretizate în efectuarea unor măsurători invasive (glicemie, colesterol, trigliceride) şi a unor măsurători neinvazive (înălţime, greutate, tensiune

arterială). La acestea se adaugă activităţile adresate copiilor desfăşurate într-un spaţiu special amenajat. Copiii vor primi sfaturi despre igiena personală şi alimentaţia sănătoasă şi, totodată, vor avea posibilitatea de a participa la concursuri de desen, colorat sau întreceri sportive.

Iniţiativa organizării acestui eveniment aparţine Fundaţiei Romtens care se bucură, în acest demers, de sprijinul Primăriei Aita Mare.

Pentru mai multe informatii despre campanie şi despre proiect, puteţi contacta reprezentantul local al Comitetului de Organizare, dna Erika Kisgyorgy  la telefon 0720013331, sau reprezentantul Fundaţiei Romtens – Cristina Rotaru, Expert informare, la tel. 0722.362.361, 021.637.30.02.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail