Unsprezece persoane fără adăpost au solicitat ajutorul cadrelor medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyan Kristof”, în perioada 5-12 ianuarie, pentru a se adăposti de ger.

Potrivit responsabilului mass-media din cadrul spitalului, aceștia  au avut nevoie de îngrijiri pentru prevenirea hipotermiei. Toți au părăsit instituția după 24 de ore, în care au primit și hrană.

. .

Conform aceleiaşi surse, majoritatea cazurilor sociale care se prezintă la spital pentru depăşirea greutăţilor  pe timp de noapte, sunt  din Sfântu Gheorghe. „O mare parte sunt din Sfântu Gheorghe. Una dintre ele este din Vâlcele, care este caz social, dar nu este caz medical. Domnul a fost de trei ori la spital în urma solicitării unei ambulanţe. Are picioarele amputate şi locuieşte într-o casă neîncălzită, dar mai mult nu se poate face pentru el. Este un caz special”, a declarat reprezentantul spitalului.

Potrivit stirileprotv.ro, bărbatul de 71 de ani a fost abandonat de rudele care îi sunt şi vecine, fiind lăsat singur într-o casă neîncălzită, pe motiv că este alcoolic şi mereu pus pe ceartă. Contactaţi de către reporteri, edilii localităţii au spus că lipsa fondurilor necesare a dus la desfiinţarea serviciului social al primăriei, fiind de părere că pensia de handicap de 1.000 de lei, pe care bătrânul o primeşte lunar,  ar trebui să îi ajungă.

M.D.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail