Studenţii și masteranzii care doresc să lucreze în Germania pe perioada verii pot participa la selecţia organizată în perioada următoare de către Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti.

Într-un comunicat de presă transmis redacției noastre de către reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Covasna (disponibil și pe site-ul www.covasna.anofm.ro) se arată în perioada 12.01. 2015 -06.02.2015, Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti anunță organizarea selecției pentru studenții și masteranzii care doresc să desfășoare o activitate lucrativă pe teritoriul Germaniei, pe perioada vacanței de vară (minim două luni).

Condiții de participare

Pentru a participa la selecţie, solicitanţii trebuie să îndeplinească o serie de condiții. Astfel, aceștia trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18-35 de ani, să fie studenți sau masteranzi la o facultate de stat sau particulară, acreditată conform legii, la cursuri de zi și să aibă cunoștințe bune şi foarte bune de limba germană (cel puțin 3 ani de studiu).

Potrivit comunicatului de presă, sunt necesare următoarele documente: copie act de identitate (cu o valabilitate de minim 6 luni); opțional, copie pașaport (cu o valabilitate de minim 6 luni); fișa de solicitare – Bewerbung 2015 – completată in 2 exemplare la calculator și semnată (formularul tipizat se regăsește pe site-ul A.M.O.F.M. București, www.bucuresti.anofm.ro, rubrica Actualizări in site); adeverința de la facultate în care să se specifice anul de studii şi ce tip de cursuri urmează (tipizat facultate); adeverința de la facultate – Immatrikulationsbescheinigung (formularul tipizat precum și instrucțiunile de completare sunt postate pe site-ul A.M.O.F.M. București, www.bucuresti.anofm.ro, secțiunea Actualizări în site); dovada acreditării, în cazul unei facultăți particulare; recomandare de la unul din profesorii de la facultate; 3 fotografii tip pașaport; copie carnet de conducere (dacă este cazul).

Depunerea dosarelor

Potrivit comunicatului de presă, depunerea dosarelor și susținerea testului de limbă germană se desfășoară în perioada 12.01.2015 – 06.02.2015, în intervalul luni – joi, orele 09.00–15.30 și vineri orele 09.00 – 13.00, la Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă București, strada Spătaru Preda nr. 12, corp clădire A, parter, sector 5, (telefon 0758.236.632). Se subliniază că vor fi acceptate doar dosarele care conţin . . toate documentele precizate (pe site-ul www.covasna.anofm.ro) şi în anunţ. De asemenea, se arată că vor fi acceptaţi doar studenţii care au cunoştinte bune sau foarte bune de limba germană şi care sunt dispuși să lucreze în toate domeniile de activitate specificate în fişa de solicitare (Bewerbung 2015), postată pe site-ul A.M.O.F.M.

Informaţii suplimentare se pot obţine la AMOFM Bucureşti, sau la AJOFM Covasna (de la consilierul EURES).

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail