Tinerii din clasele a X-a și a XI-a, cu performanțe deosebite atât în activitățile școlare, cât și la cele ce țin de sport, antreprenoriat, artă, voluntariat, proiecte sociale și nu numai, se pot înscrie, în această perioadă, în proiectul Excepționalii”, lansat de Școala de Valori, prin care sunt susținuți tinerii talentaţi, pasionaţi de ceea ce fac și prin care aceștia pot transforma realitatea ce îi înconjoară.

Proiectul, lansat de Organizația Școala de Valori, cu sprijinul partenerilor săi, este dedicat elevilor din clasele a X-a și a XI-a, ambițioși, creativi, inteligenți și curajoși. Potrivit organizatorilor, „Excepționalii” reprezintă „o etapă din viaţa unui tânăr în formare, este şansa de a intra în comunitatea celor care scriu viitorul”.

„Credem într-o societate mai bună şi sădim seminţele schimbării încă de pe acum, pentru a cultiva roadele unei lumi noi. Susţinem tinerii talentaţi, pasionaţi de ceea ce fac, care din plăcere transformă realitatea ce îi înconjoară. Pentru ei am creat Excepţionalii, un proiect de educaţie non-formală care inspiră prin oameni-model şi pune bazele comunităţii liderilor de mâine”, au transmis organizatorii, potrivit informațiilor postate pe site-ul organizației Școala de Valori, www.scoaladevalori.ro.

Conform aceleiași surse, în comunitatea „Excepţionalii” sunt așteptați să intre 10 elevi pasionaţi de afaceri sau implicaţi deja în proiecte de antreprenoriat, 10 elevi care au descoperit farmecul economiei şi al finanţelor, 15 tineri pasionaţi de IT, inventică sau robotică, 15 elevi cu simţ civic, implicaţi în activităţi de voluntariat, 10 tineri pasionaţi de educaţie, 10 liceeni dedicaţi trup şi suflet cauzelor sociale, 10  elevi cu obiectivitatea la purtător, potenţiali lideri de opinie, 5 artişti, creatori cu imaginaţie nemărginită, 5 sportivi bine antrenaţi, 10 studioşi încununaţi cu lauri la olimpiade internaţionale.

Derularea proiectului

Înscrierile în proiect se realizează în perioada decembrie 2014- ianuarie 2015, prin completarea formularului disponibil pe site-ul www.scoaladevalori.ro (sau accesând linkul http://scoaladevalori.ro/inscriereexceptionalii/#sthash.RrcVVZSM.dpbs). Conform calendarului anunțat, la finalul lunii ianuarie 2015, cu ajutorul unui juriu format din oameni de succes, vor fi selectați 100 de tineri care vor fi parte din comunitatea „Excepționalilor”. Organizatorii vor desfășura, apoi (în perioada ianuarie- februarie 2015), o cercetare din care să afle ce anume îi pasionează, ce aspirații și visuri au adolescenții, ce idei le pun mintea în mișcare. O altă etapă a programului constă în Conferința Excepționalii – derulată în februarie 2015. Astfel, după ce organizatorii au ales ales tinerii excepționali vor derula un eveniment de 4 zile, gândit special pentru aceștia. În cele 4 zile, se vor desfășura întâlniri interactive și workshopuri. De asemenea, „excepționalii” vor avea acces la o „Bibliotecă vie”, și vor „citi” despre viața unor persoane publice de succes, despre idei de viață și planuri optimiste în baza cărora își vor construi propria cariera.

În luna martie 2015, proiectele „Excepționalii” vor fi aduse în comunitate. Practic, lucrând în echipă, „Excepționalii” vor construi proiecte de impact pentru societate, aducând o schimbare pozitivă în comunitatea în care trăiesc.

Formularul de înscriere și informații suplimentare pot fi găsite accesând site-ul organizației Școala de Valori, secțiunea „Proiecte”- „Excepționalii”, sau link-ul http://scoaladevalori.ro/proiecte/exceptionalii/#sthash.VtRwLcPc.mnKm6Uuk.dpbs.

. .

Ana Alina Costache 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail