Preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat ieri că intenţia Uniunii de a se retrage de la guvernare nu are ca scop destabilizarea ţării şi nici căderea Guvernului Ponta, ci dorinţa conducerii formaţiunii politice ,,de a face o altfel de politică în perioada următoare.

Antal Arpad a declarat pentru AGERPRES că este conştient de dezavantajele ieşirii de la guvernare, însă crede că e mai bine pentru UDMR ,,să stea o perioadă în opoziţie”.

,,Întotdeauna este mai bine la guvernare decât în opoziţie, dar sunt momente în care nu putem să stăm la guvernare şi acesta este un moment în care noi considerăm că trebuie să regândim foarte multe din politicile publice, din mesajele, din acţiunile Uniunii şi e foarte bine să stăm o perioadă în opoziţie. Întotdeauna când suntem în opoziţie presiunea Bucureştiului asupra noastră creşte, deci este o realitate. (…) Când este presiune pe noi atunci devenim şi noi mai eficienţi din multe puncte de vedere. Deci nu ne sperie faptul că vom fi în opoziţie, cu toate că este evident că presiunea Bucureştiului asupra noastră va creşte, şi asupra comunităţii noastre, şi asupra instituţiilor conduse de noi, şi în ce priveşte fondurile pe care le vom primi, şi controalele pe care le vom avea de la anumite instituţii, şi aşa mai departe. Dar, nu e o problemă, chiar eu ca primar am avut un punct de vedere foarte clar şi ferm că trebuie să ieşim de la guvernare”, a spus Antal Arpad.

El a menţionat că UDMR nu se grăbeşte să intre într-un nou guvern, dar va analiza lucrurile dacă se va schimba contextul politic.

,,Orice analiză se va face în momentul în care contextul politic se va schimba. Noi am spus foarte clar că intenţia noastră nu este şi nu de aceea am ieşit de la guvernare pentru a crea instabilitate în ţară şi a pica Guvernul Ponta. Dacă totuşi va fi această urmare (…) o să analizăm şi vom lua decizia. Nu stăm la linia de start şi aşteptăm să intrăm cât mai repede într-un nou guvern, nu asta este intenţia noastră. Ieşirea noastră de la guvernare a fost un semnal clar că vrem să facem altfel politică în perioada următoare”, a mai spus Antal Arpad.

Consiliul Reprezentanţilor Unionali (CRU) se va reuni pe data de 13 decembrie pentru a lua o decizie finală cu privire la ieşirea UDMR de la guvernare.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

. .

 www.agerpres.ro

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail