Ziua Ştafetei” este un prilej pentru sărbătorirea drepturilor copiilor, în special a dreptului la participare, şansa pe care copiii o pot avea prin preluarea” slujbei unei persoane pe care o admiră.

Obiectivul principal este de a pune copilul în situaţia de a exersa profesia dvs. pentru o zi şi în plan secundar, este cel de a prezenta copilului meseria şi locul dvs. de muncă.

Organizatorii acestui proiect sunt: Şcoala Generală „Romulus Cioflec” din  Araci  şi Asociaţia Szalomer, iar fundaţia Terre des Hommes şi partenerii acesteia au finanţat întreg evenimentul.

,,Ziua Internaţională a Drepturilor Copiluluin (20 noiembrie) semnifică aniversarea semnării Convenţiei cu privire la drepturile copiilor, document semnat la 20 noiembrie 1989. În România Fundaţia TERRE DES HOMMES şi partenerii săi dedică această zi participării copiilor la activităţi legate de meseria aleasă.

În urma acestui eveniment deosebit din viaţa lor de ,,preluare” a slujbei unei persoane pe care o admiră, sau o slujbă la care visează pentru viitor, copiii au fost foarte entuziasmaţi de experienţa captivantă şi preţioasă pe care mentorii lor le-au împărtăşit-o.

La eveniment au participat 20 de elevi de la Şcoala  Gimnazială „Romulus Cioflec” din Araci,  aceştia optând pentru meserii diverse-economist, poliţist, învăţător, profesor, bucătar, mecanic auto, vânzător, manichiuristă, coafeză sau muzeograf. Copilul participant împărtăşeşte impresiile şi sugestiile sale mentorului şi ulterior şi celorlalţi copii care participă la această zi.

. .

Coordonarea pe plan local a fost realizată de către profesorul Anca Vlădăreanu.

Scopul acestei zile este de sensibilizare a opiniei publice în legătură cu dreptul copiilor de a participa, de a-şi exprima liber părerea asupra oricărei probleme care îl priveşte în mod direct.

Pe termen lung se urmăreşte incluziunea socială a copiilor vulnerabili şi respectarea drepturilor acestora.

Domnica Stoenescu,

 Asociaţia Szalome

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail