Liderul PSD Covasna, deputatul Horia Grama, a declarat joi că normal şi corect ar fi fost ca, în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, UDMR să susţină candidatura lui Victor Ponta, din moment ce se află în coaliţia de guvernare, şi nu să adopte poziţia de non combat.

Horia Grama a menţionat că Victor Ponta nu s-a „sfiit” să susţină intrarea UDMR la guvernare şi a sprijinit dezvoltarea judeţelor locuite majoritar de maghiari. „Ne descurcăm şi fără UDMR, va fi mai greu în judeţul Covasna, vom munci noi mai mult, cu activiştii noştri, şi vom încerca să-i convingem pe maghiari să-l voteze pe Victor Ponta, să-i facem să înţeleagă că Victor Ponta este soluţia pentru România, pentru dezvoltarea, liniştea şi pacea ţării (…) Dar dacă vom câştiga, să se ştie că UDMR nu a avut niciun merit. Normal şi onest ar fi fost ca UDMR să-şi susţină partenerii cu care se află la guvernare. Asta e, n-o luăm în tragic, ne-am obişnuit ca UDMR să joace la mai multe capete”, a declarat, pentru AGERPRES, Horia Grama.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat joi că formaţiunea pe care o reprezintă le va recomanda cetăţenilor de etnie maghiară să voteze la al doilea tur de scrutin al prezidenţialelor potrivit propriilor convingeri. Într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj, Kelemen Hunor a enumerat argumentele ce au stat la baza acestei decizii, principala fiind aceea că, iniţial, majoritatea reprezentaţilor conducerii Uniunii ar fi dorit susţinerea candidatului ACL, Klaus Iohannis, însă acesta nu s-a arătat dispus să discute cu UDMR. Kelemen Hunor a spus că Victor Ponta a fost un partener de încredere, dar şi că UDMR nu se poate afla în aceeaşi tabără cu liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail