Elevi din Sfântu Gheorghe, câştigători ai concursului organizat în cadrul programului „Întâlnire cu energia”, au fost premiaţi, ieri, de organizatori – GDF SUEZ Energy România şi „Chance for Life”.

Ediţia a VIII-a a programului „Întâlnire cu energia” a fost lansată de GDF SUEZ Energy România, în parteneriat cu Fundaţia „Chance for Life”! şi Ministerul Educaţiei Naţionale la începutul lunii octombrie.

Prin acest program, iniţiat de GDF SUEZ Energy România –  s-a urmărit transmiterea unui conţinut informaţional suplimentar elevilor de clasa a IV-a, despre sursele de energie în general, punând accent pe utilizarea în condiţii de siguranţă a gazului natural.

La ediţia de anul acesta au participat elevi din mai multe şcoli din ţară, printre care patru şcoli din Sfântu Gheorghe: Şcoala Gimnazială „Ady Endre”, Şcoala Gimnazială „Godri Ferenc”, Şcoala Gimnazială „Nicolae Colan” şi Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”.

În cadrul programului, angajaţii GDF SUEZ Energy România şi lectorii „Chance for Life” au susţinut două lecţii pe teme precum: tipurile şi sursele de energie, drumul gazului natural de la extracţie până în locuinţe, economia de energie şi utilizarea în siguranţă a gazului natural, protecţia mediului înconjurător; şi a fost organizat  concursul ,,Câştigă cu Metano”. Concursul  a avut două componente: o etapă pe şcoală, în cadrul căreia elevii au avut de realizat un proiect comun plecând de la tematicile discutate şi o etapă ce a cuprins un test individual, cu scopul de a determina gradul de asimilare a cunoştinţelor transmise în cadrul programului “Întâlnire cu energia”.

 

Pentru proiectul colectiv s-a acordat un premiu pe şcoală, pentru cel mai bun proiect, iar pentru rezultatele la testul individual au fost stabilite trei premii pentru fiecare clasă şi a fost premiat şi cel mai original proiect, pe oraş. Pe lângă aceste premii, elevii care au participat la program au primit mascota programului şi un kit constând în diverse materiale educaţionale.

Festivitatea de premiere a avut loc ieri, la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”, din Sfântu Gheorghe.

„Ne dorim ca acest proiect să aibă continuitate. Îl continuăm de şapte ani în cadrul companiei şi sper să aibă succes şi pe viitor, aşa cum a avut şi până acum. Este proiectul nostru de suflet, al GDF Suez Energy România şi al Fundaţiei <<Chance for Life>>. Pe viitor, vrem să acoperim cât mai multe judeţe, cât mai multe localităţi. Aşteptările au fost foarte mari, la fel şi răspunsurile din partea copiilor şi cadrelor didactice implicate (…). Copiii au fost foarte deschişi, foarte comunicativi şi au realizat nişte proiecte minunate care au fost premiate”, ne-a spus ieri, Alexandru Garcea, agent operator GDF Suez Energy România.

**

,,Întâlnire cu energia’’ face parte din platforma de responsabilitate socială a GDF SUEZ Energy România, Energie pentru fapte bune.

Mai multe informaţii despre program pot fi aflate accesând: www.energiepentrufaptebune.ro  şi pagina de Facebook www.facebook.com/energiepentrufaptebune .

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail