Continuă înscrierile la concursul de alergare montană și de ciclism montan „Sugas Race”, organizat de Asociația CovAlpin, parteneri organizatorici fiind Asociațiile „Ecou” și „Alpin Sport”. Peste 150 de persoane din toată ţara, au anunţat deja participarea.

Aflată la cea de-a doua ediţie, competiţia organizată de Asociația CovAlpin, parteneri organizatorici fiind Asociațiile „Ecou” și „Alpin Sport” va avea loc la acest sfârşit de săptămână, între 10 – 12 octombrie (a.c.), la Şugaş Băi.

Potrivit organizatorilor, anul acesta, concursul va cuprinde două etape, respectiv patru probe. Astfel, conform președintelui CovAlpin, Andrei Poștoacă, sâmbătă, 11 octombrie (a.c) va avea loc etapa de alergare montană (etapa de trail running), iar traseul de concurs va cuprinde două probe: proba lungă, de 25 km și o diferență de nivel pozitivă de 1000 de metri – și proba scurtă, ce va avea 15 km și o diferență de nivel pozitivă de 600 de metri, iar duminică, 12 octombrie (a.c), va avea loc cea de-a doua etapă, etapa de ciclism montan (mountain bike). Și în acest caz, traseul de concurs va cuprinde două probe. Traseul de concurs se va desfășura integral pe teren accidentat (poteci turistice marcate și nemarcate – 95% din traseu – drumuri forestiere – 5% din traseu.)

Concursul se va desfăşura pe mai multe categorii de vârstă, astfel: open feminin: 18-29 ani, 30-39 ani, + 40 ani; iar la open masculin: 18-29 ani, 30-39 ani,  40-49 ani şi +50 ani. De asemenea, va fi organizată o cursă pentru copii, în acest caz, categoriile fiind următoarele: 4-6 ani; categoria 7-10 ani; categoria 11-14; categoria 15-18 ani. Conform regulamentului concursului, copiii de la categoria 4-6 ani trebuie să fie însoțiți de un părinte pe toată durata cursei. În plus, trebuie reţinut că, pentru înscrierea copiilor este necesară prezența unui părinte sau tutore.

Traseul cursei pentru copii va măsura în jur de 2 km, cursa având loc pe asfaltul din stațiune.

Cei interesați să participe la „Șugaș Race”  se pot înscrie completând formularul online de pe site-ul evenimentului, www.sugas-race.covalpin.ro, ultima zi de înscriere online fiind 7 octombrie 2014. În zilele de 10-12 octombrie 2014 se pot face înscrieri la fața locului.

Înscriindu-se şi achitând taxa de participare, concurenții vor primi pachetul de start. Participanţii vor primi, printre altele, tricoul și numărul de concurs,  gulyás secuiesc şi bere, după concurs; băuturi energizante. De asemenea, va fi asigurată asistența medicală în caz de nevoie, în punctele indicate de organizatori. Participanţii vor avea intrare gratuită la Centrul de tratament și timp liber Șugaș Băi (saună, spa, fitness), vor putea campa gratuit în zonă şi vor participa la o tombolă cu premii surpriză. La finalul evenimentului, vor fi oferite medalii și diplome tuturor participanților care termină cursa în timpul alocat, dar şi premii în bani și produse

Potrivit preşedintelui CovAplin, anul trecut, la eveniment au participat aproximativ 140 de concurenți. La ediţia de anul acesta, s-au înscris deja peste 150 de participanţi, din mai multe judeţe.

Mădălin Guruianu, reprezentantul Asociaţiei de Tineret „Ecou”, consideră că acest concurs este de succes şi că va deveni o tradiţie în România:

„Asociaţia Ecou este foarte bucuroasă să fie alături de orice iniţiativă cu şi pentru tineri, cu şi pentru Sfântu Gheorghe şi pentru tot ceea ce se întâmplă în această zonă. Ca şi anul trecut, participăm atât la eforturile logistice, şi mai ales pe partea de voluntari şi suntem convinşi că Asociaţia „CovAlpin” -principal organizator, va duce mulţi, mulţi ani de acum încolo această competiţie. Îi invităm pe oameni să ne viziteze şi faptul că vin mai mulţi decât anul trecut, asta înseamnă că este o manifestare de succes şi că va deveni una de tradiţie în România”, a declarat ieri, Mădălin Guruianu.

La Şugaş Race 2014 s-au înscris aproximativ 50 de voluntari, reprezentanţi Asociaţiei Ecou, Crucea Roşie Covasna, CPN T Braşov, CovAlpin şi nu numai.

Cei interesați pot afla mai multe despre competiția „Șugaș Race”, accesând site-ul www.sugas-race.covalpin.ro.

Înainte de competiţie, concurenţii şi nu numai, invitaţi la „Muntele care l-a vrăjit”

Înainte de concursul propriu –zis, joi, 9 octombrie (a.c.), va fi prezentat documentarul foto Muntele care l-a vrăjit”- realizat cu cele mai reuşite lucrări ale artistului fotograf Ver  Nastasi (1939 – 2013).

 Proiecția, adusă la Sfântu Gheorghe de Asociaţia „CovAlpin”, în parteneriat cu Asociaţia de Tineret „Ecou” şi cu Teatrul „Andrei Mureşanu”, prezintă imagini unice din viață muntelui, alpinism, natură și se compune din fotografii surprinse în mare măsură în munții Făgăraș de alpinistul și artistul fotograf Ver Nastasi, distins cu titlul Excellence Federation Internationale de l’Art Photographique (EFIAP).

„Mulțumesc pe această cale fiicei lui Ver, Anca Nastasi, pentru implicare și pentru faptul că a acceptat această invitație. Totodată, mulțumim partenerilor de la Asociația <<Ecou>> și de la Teatrul <<Andrei Mureșanu>> pentru sprijinul acordat”, a declarat, preşedintele Covalpin, Andrei Poştoacă.

Documentarul foto va putea fi văzut joi, 9 octombrie (a.c.), de la ora 18.30, la Sala Mare a Teatrului „Andrei Mureşanu” . Intrarea este liberă.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail